VISKY ANDRÁS: KITELEPÍTÉS - barakkszínház

Mikor:
2024. február 15., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
VISKY ANDRÁS: KITELEPÍTÉS - barakkszínház



Visky András
Visky András

Sebestyén Aba 1                    Varga Lili                 Bori portré Imre Barnabás Sínben készült
Író: Sebestyén Aba           Anya: Varga Lili                                  Nényu: Blaskó Borbála 
       
(fotó: Sipos Zoltán)                (fotó: Stekovics Gáspár)                        (fotó: Imre Barnabás)   

Zenei munkatárs: Fehérváry Lilla
Dramaturg: Perczel Enikő
Látványtervező: Kiss Beatrix
A rendező munkatársa: Kiss Kriszta
Rendező: Árkosi Árpád

"Semmink nincs, csak a történetünk, és ez a legtöbb, amivel bírhatunk, erre kell vigyáznuk és ezt kell gazdagítanunk valahogy, nem a láthatóból áll elő a látható, hanem bizony a láthatatlanból…” 

“Mindent megjegyzek és majd mindent megírok, ha eljön az ideje, ezzel vigasztalom Anyánkat, amikor rajtakapom a síráson, a megírokat a megbosszulok szinonimájaként használom, nem tudva, mit beszélek…” 

Az Író két éves volt, amikor 1956-ban református lelkész édesapját, Ferencet huszonkét évi börtönbüntetésre és teljes vagyonelkobzásra ítélték. Édesanyjával Júliával, valamint hat nagyobb testvérével egy Duna-delta környéki lágerbe, a romániai Gulagra telepítették ki. Velük tartott Nényu, egy angyalszerű lény, aki cselédlányként került a családhoz, és önkéntes sorsközösséget vállalt velük. 

Az apát végül hat év után kiengedték. Az előadás ezt a hat évet sűríti, a legkisebb fiú immár felnőtt Íróként idézi meg a lágerélet nyomorúságos küzdelmeit, és rajzolja újra meg újra az elmosódó apaképet; valamint a nyolc éves kisfiú és az édesapa katartikus újra-találkozását.

Megrendítő történet egyrészt az otthon és az apa elvesztéséről, a száműzöttségről, meghurcoltatásról, kényszermunkáról, a puszta létért való küzdelemről, másrészt a családi szeretetről, a nők földöntúli erejéről, a minden racionalitást nélkülöző hitről és a gondviselés megtartó erejéről. 

Az előadás időtartama 2 óra, szünet nélkül

Az Óbudai Társaskör produkciója

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy egyes kellékek, az arra érzékeny nézőknél allergizáló hatást kelthetnek (széna, szalma)!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az előadáson fénykép-, illetve videofelvételt készíteni tilos!

Belépőjegy: 3500 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.