"PÁROSAN SZÉP" 2.

Mikor:
2023. április 23., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem



GÁL ERIKA és SZVÉTEK LÁSZLÓ énekművészek estje

Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán

Az est háziaszonya: Becze Szilvia

A híres operaénekes házaspár előadásában áriák, duettek hangzanak el Mozart, Rossini, Donizetti, Mascagni, Cilea, Verdi, Saint-Saëns és Kodály műveiből, az Óbudai Társaskör új sorozatának 2. koncertjén. A műveken keresztül szeretnénk ízelítőt adni a közönségnek a művészpárok kicsit sem egyszerű életéből. Terveink szerint Becze Szilvia segítségével nyerünk bepillantást a nem szokványos hétköznapjaikba.

Gál Erika Debrecenben született. 2001-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Konzervatóriumában szerzett művészdiplomát kitűnő minősítéssel. 1998-ban a Simándy Énekversenyen figyelt fel rá Komlóssy Erzsébet, aki sokáig volt mestere. 2000-ben megkapta a Budapesti Operabarát Alapítvány ösztöndíját, és debütált az Erkel Színházban, azóta a Magyar Állami Operaház tagja. OperaStúdiósként részt vett Hamari Júlia, Renata Scotto és Anna Reynolds mesterkurzusain. 2001-ben elnyerte a Richard Wagner Társaság ösztöndíját, 2003-ban „Az év hangja” címet, 2004-ben pedig a Mándy Alapítvány díját. 2009-ben Oláh Gusztáv-emlékplakettet kapott, 2013-ban Komlóssy Erzsébet-díjat, a 2014/2015-ös évadban a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese címet viselte. 2020-ban Magyar ezüst érdemkereszttel tüntették ki. A miskolci Bartók Plusz Operafesztivál rendszeres közreműködője: énekelte Polinát (Pikk dáma), Olgát (Anyegin), Giovanna Seymourt (Boleyn Anna), Amnerist (Aida). A Budapesti Wagner Napokon négy szerepet énekelt. Fellépett többek közt Rost Andrea, Renato Bruson, Anja Silja, Maria Gavrilova, L'ubica Vargicová partnereként. Énekelt Finnországban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Romániában, Japánban és Thaiföldön.

Szvétek László Kalocsán született. Diplomáit az ELTE Tanárképző Főiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ének szakán szerezte - az egyetemi képzésen Sólyom-Nagy Sándor volt a mestere. 1987-ben a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött, 1994-től pedig a Magyar Állami Operaház tagja, A lombardok Acciano szerepében debütált. Az 1995/1996-os és az 1996/1997-es évadban a Nemzeti Filharmónia ösztöndíjasa volt.
Főbb szerepei: Colline (Bohémélet), Ozmin (Szöktetés a szerájból), Pomádé király, Orestes (Elektra), Főinkvizítor (Don Carlos), Wotan (A walkür), Hagen (Az istenek alkonya). Rendszeres közreműködője az Ifjú Operabarátok rendezvényeinek. A Magyar Állami Operaház Kamaraénekese a 2017/2018-as évadban.

(Fotó: Csillag Pál)

 

Belépőjegy: 2500 Ft, senior és diákjegy: 1250 Ft

jegyvasarlasgomb

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

NKA csak logo



Az oldal működéséhez sütit használunk.