GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN 2. - Krúdy-bérlet/3.

Mikor:
2022. november 10., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN 2. - Krúdy-bérlet/3.



STUMMER MÁRTON (gitár)     

és a Cafuné együttes                                           

 image7 Stummer Cafune2 KICSI Jpg

(Pataki Anna - ének, hegedű, Stummer Márton – gitár, Orbán György – bőgő, Richter Ambrus - dob)

koncertje                                                                                    

Műsor: 

Stummer Márton: Aperitif
                               Preludio & Fugato
                               Vals Autumn
                               Nubu

                              3 Prelűd:  Awakening
                                              Up
                                              Changing Times

****

Latin-amerikai boldogság és édes melankólia.”


Joao Pernambuco: Sons de Carrilhoes
Carlos Gardel: Por una Cabeza 
Anibal Augusto Sardinha Garoto: Tristezas de um Violao
Omara Portuondo: Ella y Yo 
Antonio Carlos Jobim: Ela É Carioca 
Baden Powell: Petite Vals
Rita Payes: Quien lo diría 
Antonio Carlos Jobim: Brigas Nunca Mais
Leo Brouwer: Danza Characteristica 
Baden Powell-Vinícius de Moraes: Deixa 
Stummer Márton: Maradona
Stummer Márton-Dorival Caymmi: Vals Autumn - Horas
Antonio Lauro-Rita Payes-Elisabeth Roma: El Marabino 

 

Stummer Márton klasszikus gitárművész és zeneszerző, számos hazai és nemzetközi verseny győztese. Zenei tevékenysége kiterjed a kortárszene és a jazz műfajaira is. A világ számos országában koncertezett (USA, Németország, Ausztria, Izrael, Törökország, Olaszország, Svédország, Szlovákia, Szerbia).
2020-ban jelent meg szerzői lemeze First Step címmel, a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában. Műveit kotta formában a Magyar Kultúra Kiadó és az EMB forgalmazza. 2021-ben a rangos drezdai 5. European Guitar Award verseny kiemelt szponzori támogatottja. Tanárként is számos díjjal büszkélkedhet. 2018 óta a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének óraadó tanára, ahol improvizációt és jazz ismeretet oktat az intézmény klasszikus gitár tanszakán.

A Cafuné zenekar repertoárjában a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjai foglalnak helyet. Akusztikus hangzásukban egy olyan hagyományt kívánnak folytatni, melynek képviselői Dilermando Reis, Augusto Garoto, Baden Powell, Luiz Bonfa, Antonio Carlos Jobim és Joao Gilberto. Az autentikus hangzást fokozza Pataki Anna énekhangja, aki ritkán hallható természetességgel interpretálja e stílust portugál és spanyol nyelven.

Richter Ambrust nem véletlenül választották az Év Fiatal Jazz zenészének. Rugalmas, dinamikus, fantasztikus időzítéssel rendelkező muzsikus, aki minden műfajban hibátlan, de jazzben a legjobb. Ha kell, leheletnyi finomsággal kísér, ha kell dinamóként hajtja a többieket.
Orbán György hatéves korától kezdett klasszikus gitáron játszani. 18 évesen váltott bőgőre, ekkor érezte meg, hogy ezen a hangszeren képes leginkább kifejezni önmagát. 2003-ban harmadik díjat nyert a Magyar Rádió által meghirdetett jazz-bőgő versenyen. Számos fontos nemzetközi fesztiválon fellépett, tagja a Szakcsi Lakatos Béla által vezetett New Gypsy Jazz formációnak, Tony Lakatos társaságában játszik az együttes által készített albumon is. Napjainkban Magyarország legkeresettebb zenészei közé tartozik.
Pataki Anna muzsikus családból származik, így számára természetes volt, hogy zenei pályára lép. A hegedű mellett az éneklés mindig is jelen volt az életében. Érdeklődése a könnyűzene és a jazz iránt az egyetemi évek alatt bontakozott ki. Több formáció tagjaként szerepel koncerteken stúdiófelvételeken is. Stummer Mártonnal folytatott közös munkájuk során találtak rá a mindkettőjükhöz legközelebb álló stílusra, mondhatni közös zenei nevezőre, a dél-amerikai zene világára.
A zenekar első lemeze 2022 tavaszán jelent meg Primeiro címmel és elérhető az online zenemegosztókon.

Sorozatszerkesztő: Roth Ede

Társrendező: Üveghang Bt

Belépőjegy: 2200 Ft, senior és diákjegy: 1100 Ft

jegyvasarlasgomb

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.