Elmarad - Tangók

Mikor:
2020. június 4., 19:00
Elmarad - Tangók



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma este Miquèu Montanaro és Móser Ádám közös koncertjét hallhatták volna, így töltsék ezt a napot velük a Társasköri Kultúrkaranténban.

Miquèu Montanaro visszajáró vendég a Társaskörben. Emlékezetes közös estjüket Kobzos Kiss Tamással múlt héten idéztük fel, ha van kedvük, honlapunkon belehallgathatnak.
Montanaro zenei világa nem ismer határokat, gyökerei a provanszáli muzsikához kötik, de számos más stílusban is otthonosan mozog. Tangóestjükről így ír: „Az élet egy Tangó. Két lépes előre, egy vissza… Erős, vidám és szomorú egyszerre! Tragikus, romantikus, sötét, fényes… Tánc és séta, szerelem és félelem, régi és mai érzések, régi és mai zene. Komoly és improvizált…”

Móser Ádám muzsikáját áthatja az improvizáció szabadsága, harmonikajátéka egyedi, körbejárhatjuk a világot általa: „A tangó nekem mindig kultúrák találkozásáról szólt. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről. Ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína. New York, Odessza.”

Az elmaradt koncert helyett kárpótlásul, íme egy csokor tangó a művészek előadásában:

Az oldal működéséhez sütit használunk.