LÁRVA

LÁRVA
2020. május 5. - 2020. május 31.
Óbudai Társaskör Galéria

TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A járványhelyzet miatt kiállításainkat sajnos nem tudjuk megrendezni, a Társasköri Kultúrkaranténban azonban bemutatjuk az éppen soron következő alkotók műveit.

2020. május 5-től május 31-ig Vass Sándor képzőművész munkáiból láthatnak válogatást.

vaSSSandor Meghivo copy


Lárva

Az anyag és a forma szorosan összefügg, belső mondanivalója van, üzenetet közvetít felénk. A megformált nyers agyag, a gps koordináta, az ólom-béka, a műanyag lufi, a videó, a kalapácsgép, a szenzorok vagy egy ceruzarajz mind saját rezgéssel rendelkezik és beszél. Beszélnek, megkérdezik, hogy ha kölcsönadod a fiziológiai tulajdonságaid, szívverésed, vérnyomásod egy tárgynak (mondjuk szobornak) akkor változnak az egyéni határaid is...? Ha húzol egy vonalat a térképre, le tudod azt követni a természetben? Ha húzol egy vonalat gondolatban, le tudod azt követni az életben? A magunk köré épített világ miért más, mint a természet által fejlesztett struktúrák? Mit kezd a szív, ha két fej (két ideológia) tartozik hozzá?

Ha „jobb” előre megy, miért tolat a „bal” és fordítva? Mit tudnak a hernyók a pillangókról? Hogyan létezhet ellentét és egység egyszerre?

Ami nem készült el: Egy felfújható átlátszó, interaktív szobor, ami feszegeti az identitás kérdését, az emberi érzékelést, a látás és a hang közötti kapcsolatot, valamint a művészi kifejezésnek egy új, szenzorokon keresztüli lehetőségével próbálkozik.

Vass Sándor

A varrónő esete rajz nejlonra
A varrónő esete – rajz nejlonra

Átmeneti állandosag performance copy
Átmeneti állandóság – performance

Bekak Installácio
Békák – installáció

Fenyotuske zen gyergyoszarhegy copy
Fenyőtüske-zen – Gyergyószárhegy

Idővonal Videoinstallacio CopyIdővonal – videóinstalláció

Idővonal Videoinstallacio
Idővonal – videóinstalláció

politikai keringo Videoinstallacio
Politikai keringő – videóinstalláció

rituale performance
Rituálé – performance

Zarándoklat a békéért GPS rajz DélKorea
Zarándoklat a békéért – GPS rajz – Dél-Korea 


Az oldal működéséhez sütit használunk.