A TANGÓTÓL A JAZZIG

Mikor:
2019. november 22., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
A TANGÓTÓL A JAZZIG



Demeniv Mihály – harmonika
Tálas Áron zongora

Richard Galliano: Opale Concerto 2-3. tétel
Tálas Áron: Lights
Chick Corea: Windows
Franck Angelis: Romance
Chiquilin de Bachin
Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben – Tél
***

Franck Angelis: Impasse II. tétel
Piazzolla: Aconcagua
Vladimir Zubitsky: Omaggio ad Astor Piazzolla
Eduard Akhanov: These foolish things

Demeniv Mihályt a nagyközönség 2014-ben a közmédia Virtuózok című tehetségkutató műsorának döntőseként és különdíjasaként ismerhette meg, amelynek köszönhetően ezrek számára válhatott a harmonika zenéje elementáris élménnyé.
Hihetetlenül széles repertoárját a hangszer iránti elkötelezettsége és mérhetetlen szeretete fogja össze: Bach művei jelentik számára a Bibliát, virtuózan játszik Lisztet, szenvedélyesen interpretálja olyan latin szerzők zenéjét, mint Albéniz vagy Piazzolla, és mindig talál magának új kihívásokat a kortárs zene és a jazz területén is. Rajongását a harmonika iránt nemcsak a színpadról sugározza, hanem fiatal tanárként a jövő zenészeinek is tovább adja. 
Az új generáció legfoglalkoztatottabb jazz-zongoristái közé tartozik a Junior Prima Díjas Tálas Áron, aki a dob, a ritmus felől érkezett a zongorához. Két saját együttese mellett különböző formációkban játszik, kiváló multiinstrumentalista zeneszerző. 2013-ban az „Év billentyűse” volt, 2015‐ben bejutott a Montreux Jazz-­zongoraverseny döntőjébe és Gramofon- díjjal jutalmazták. Tanárként működve diákjainak is azt a szemléletet adja tovább, hogy „A jazz egy önképző szakkör”.

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.