FEHÉREN FEKETÉN

Mikor:
2019. október 7., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
FEHÉREN FEKETÉN



Zongorás estek négy kézre

Fejérvári Zoltán és Villányi Dániel

Bevezetőt mond: Bolla Milán

Schubert: Bevezetés és variációk, B-dúr, op. post. 82,2 D 968 A
f-moll fantázia, op. 103 D 940
Nyolc variáció egy francia dalra, op. 10 D 624
C-dúr karakterisztikus induló, D 968 B
Divertissement egy francia témára. 2. Andantino e-mollban, D 823//II.

Az előző évadban nagy sikernek örvendett az új, Steinway D-modellünket népszerűsítő zongorakoncert sorozatunk. Idén duplázunk, vagyis minden alkalomra két kiváló zongoraművészt kértünk fel, hogy mutassák meg a közönségnek a zeneirodalom négykezes darabjainak gyöngyszemeit.

Fejérvári Zoltán a fiatal zongorista-nemzedék kiemelkedően tehetséges tagja, több nemzetközi verseny díjazottja, a 2017-es Montreali Nemzetközi Zongoraverseny győztese. 2015-ben Junior Prima Díjban részesült, 2016-ban pedig elnyerte a londoni Borletti-Buitoni Trust Fellowship díját. A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója, a nemzetközi koncertélet rendszeres szereplője Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában egyaránt.

Villányi Dániel briliáns fiatal zongoraművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett BA diplomát 2010-ben, ahol mesterei Dráfi Kálmán, Kemenes András, Wágner Rita és Gulyás Márta voltak. Ezt követően tanulmányait a weimari Hochschule für Musik Franz Liszt falai között Szokolay Balázs és Larissa Kondrateva növendékeként és a tel-avivi Buchmann-Mehta School of Music intézményében Prof. Emanuel Krasovsky mellett folytatta, majd 2013-ban Weimarban megszerezte MA diplomáját is. Napjainkra már számos nagy sikerű szóló, nagyzenekari és kamarazenei koncertfellépést tudhat maga mögött. Többek között fellépett Németországban, Ausztriában és Svájcban is.

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

jegyvasarlasgomb

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

NKA logo 2012 



Az oldal működéséhez sütit használunk.