ARS SACRA FESZTIVÁL MATINÉ

Mikor:
2019. szeptember 22., 11:00
Hol:
Till Ottó-terem
ARS SACRA FESZTIVÁL MATINÉ



Bolla Milán és a Solti György Ifjúsági Kamarazenekar műsora

Händel: Tűzijáték-szvit, HWV 351 – részletek
Purcell: Rondó az Abdelazer-szvitből
Delibes: Pizzicati a Szilvia című balettből
Sibelius: Andante festivo
Farkas: Régi magyar táncok
Bartók: Gyermekeknek
Weiner: Csárdás és Rókatánc

 

A budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara Magyarország egyik legeredményesebb ifjúsági zenekara. A 13-18 éves fiatalokból álló együttes I. díjat nyert 2013-ban és 2015-ben a belgiumi Neerpeltben megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Zenei Fesztiválon, valamint ugyancsak I. helyezést ért el 2014-ben és 2017-ben az Országos Zenekari Versenyen. 
Felléptek többek között a Müpában, a Zeneakadémián és a Magyar Rádió 6-os stúdiójában, valamint a Klassz a pARTon fesztivál keretében Balatonfüreden, illetve az Ars Sacra Fesztivál megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban. Szerepeltek már a Bartók Rádió, a Duna TV és az M5 TV műsorában. 2018 novemberében a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ meghívására Angliában turnéztak, ahol Solti György özvegye, Lady Solti is meghallgatta koncertjüket, és elismerően nyilatkozott a zenekarról.
Repertoárjuk a barokktól a kortárs zenéig terjed. Koncertjeikre is általában a sokszínűség jellemző. Rendszeresen játszanak filmzenéket, musical-részleteket is. Az együttes vezetője Bolla Milán hegedűművész, a Bartók Rádió műsorvezetője.

A belépés ingyenes.

Rendező: Ars Sacra Alapítvány

arssacra logo

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.