A HÓNAP ESEMÉNYE - IN MEMORIAM TILL OTTÓ

Mikor:
2019. június 17., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
A HÓNAP ESEMÉNYE - IN MEMORIAM TILL OTTÓ



Az Óbudai Jubileumi Zenekar évadzáró hangversenye 

Bach: Korálok a János-passióból, BWV 245
Mozart: F-dúr szimfónia, No. 6, K. 43
Decsényi: Concertino hegedűre és ifjúsági vonószenekarra
Közreműködik: Renkecz Kálmán – hegedű

***
Haydn: e-moll „Gyász” szimfónia, No. 44, Hob. I:44
Vezényel: Gazda Péter

 

Előfordult, hogy magam (szinte előadásszerűen) fordítottam egy teljes próba idejét valamilyen zenén kívüli témára (pl. egy könyvre, egy életműre vagy egy személyiségre – Széchenyi, Schweitzer, Saint-Exupéry). De ha bárki mást közülünk valamilyen téma foglalkoztatott, nyugodtan előhozakodhatott vele, mindig volt idő meghallgatni, véleményt cserélni róla. Természetesen erre a táborozási idő a legalkalmasabb, de évad közben is sokszor kitöltötték az ilyen jellegű beszélgetések a próba szünetét vagy „elvitték” a próba második felét. És – talán ez is mutatja nem eléggé profi zenészi mentalitásomat – sohasem bántam a próba szempontjából „elveszett” időt.

Till Ottó (Közösség – zene által)


90 éve, 1929. június 30-án született Budapesten Till Ottó a sokak által szeretett zenetanár, az Óbudai Kamarazenekar alapítója, iskolaigazgató, Óbuda díszpolgára.
Az ő emléke előtt tiszteleg zenekara idei évadzáró koncertjével a 2018. október 1. óta Till Ottó nevét viselő Nagyteremben. Az együttest huszonöt éves fiatalemberként alapította és mindvégig vezette, egybetartotta, lehetőséget adva sok civil foglalkozást választó egykori növendéknek, hogy soha ne szakadjanak el az aktív zenéléstől. Tanítványaiból néhányan zeneművészek lettek, akik mindig szívesen csatlakoznak vendégszólistaként a zenekarhoz.

Belépőjegy egységesen: 1000 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.