AZ ALMA ÉS A FÁJA*

Mikor:
2019. január 28., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
AZ ALMA ÉS A FÁJA*



Házimuzsika Mácsai János zenetörténésszel

Bozay Melinda, Körmendi Klára – zongora
Ifj. Duffek Mihály – fagott

Gershwin: Do-do-do
       Walking the dog
       Clap yo' hands
Pierné: Solo de Concert
Schumann: C-dúr arabeszk, op. 18
Chopin: e-moll nocturne, op. posth 72/1
Rachmaninov: e-moll Moment Musical, op. 16
Rachmaninov: Hat darab négy kézre, op. 11

A koncert címe utal arra a zenei örökségre, amit a zenészcsaládokban az ifjabb generáció visz tovább. Bozay Melinda és Ifj. Duffek Mihály egy színes műsort állított össze erre az estére, a darabok között elhangzó beszélgetések pedig bepillantást engednek a zenészcsaládok életébe és kiderül, miért nem esik messze az alma a fájától.

Körmendi Klára Liszt-díjas zongoraművész tanulmányait Zempléni Kornél és Solymos Péter növendékeként végezte. A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerzett kitüntetéses diplomát. 25 éven keresztül az Országos Filharmónia szólistájaként koncertezett itthon és külföldön egyaránt. Műsorának jelentős részét kortárs szerzők művei képezik, sokat ő mutatott be Magyarországon, illetve külföldön. Több zeneszerző neki ajánlotta darabját (Bozay, Durkó, Soproni). 1993 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Bozay Melinda Körmendi Klára zongoraművész és Bozay Attila zeneszerző gyermekeként 8 éves korában vette első zongoraóráját Hortobágyi Máriától, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol 2004-ben diplomázott Lantos István növendékeként. Zongoratudását számos hazai és külföldi kurzuson tökéletesítette többek között Pierre-Laurent Aimard, Florent Boffard és Marián Lapšanský vezetésével. Előszeretettel játssza a kortárs magyar szerzők műveit, több ősbemutató is a nevéhez köthető; ezenkívül szívesen tűzi műsorra a korai német romantikusok (Schubert, Schumann) darabjait is.  A kortárs zene megismertetéséért tett kimagasló teljesítményét 2004-ben Artisjus-díjjal jutalmazták.

Ifj. Duffek Mihály  Debrecenben született. 2003-ban nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol tanára Lakatos György mellett 2006-tól Keszler György is. 2008-ban diplomázott, ugyanebben az évben tett sikeres felvételit a Zeneakadémia Doktori Iskolájába és az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien intézménybe, ahol tanára Richard Galler volt. Számos hazai és nemzetközi versenyen nyert első díjat és különdíjat. Szólóestek fellépője Spanyolországban, Németországban, az USA-ban és Magyarországon egyaránt. 2009-től a Budapesti Fesztiválzenekar kisegítő fagottosa, a zenekar által rendezett 2009-es Végh Sándor Verseny egyik győztese, ezért a 2010/11-es évadban a zenekar szólistájaként kapott fellépési lehetőséget.

 

Belépőjegy: 1600 Ft, senior és diákjegy: 800 Ft

jegyvasarlasgomb

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

NKA 25 eves logo szines



Az oldal működéséhez sütit használunk.