A CAPELLA SAVARIA KONCERTJE

Mikor:
2018. november 24., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
A CAPELLA SAVARIA KONCERTJE



Mozart: D-dúr szerenád, K. 239, „Serenata notturna”
Mozart: G-dúr szimfónia, K.199
Michael Haydn: D-dúr szimfónia, P. 11

A Capella Savaria a legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon. A 37 éve folyamatosan működő együttes több mint 80 hanglemezt készített. A felvételek több mint kétharmada világelső felvétel, ezért ezek zenetörténeti jelentőségét nemzetközi szinten is elismerik.

Mozart: D-dúr szerenád, K. 239, „Serenata notturna”
A két együttesre írt szerenád a kézirat tanúsága szerint Salzburgban keletkezett 1776 januárjában. Az egyik együttes nagybőgő nélküli vonóskar, a másik gordonka nélküli vonósötös és üstdob.

Mozart: G-dúr szimfónia, K. 199
Az 1773-as év gazdag szimfónia terméséből a K. 199-es G-dúr szimfóniába még olaszos hatás alatt álló, de már egyéni hangot kereső háromtételes mű egy tremolo „szőnyegre” szőtt első tétel, egy sejtelmes pizzicato alapra fűzött második tétel, és egy négyhangú témán kergetőző, ricercare aromával fűszerezett harmadik tétel kompozíciója.

Michael Haydn: D-dúr szimfónia, P. 11
Joseph Haydn öccse, aki jó kapcsolatot ápolt a Mozart családdal, Salzburgban írta ezt a művét, valamikor 1764 után. A koncert záródarabja bizonyítja, hogy a kevésbé neves szerzők is hagytak az utókorra kiváló kompozíciókat.

Kalló Zsolt, Liszt-díjas hegedűművész, az együttes művészeti vezetője a koncert alkalmával röviden ismerteti is a műsort, amivel még közelebb hozza a közönség számára ezeket a remekműveket.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

jegyvasarlasgomb

Támogató:

EMMI logó 1



Az oldal működéséhez sütit használunk.