GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Mikor:
2018. február 28., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN



„Slept, awoke, slept, awoke” - Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző szerzői estje

Közreműködnek, a szerzőn kívül:
Csáki András, Girán Péter, Fellegi Dávid,
Ad Libitum Vonósnégyes

(Hadobás Gergely, Milibák Edit, Somló Judit, Veér-Lenthár Lilla)
Tritonus Guitar Trio
(Szurgyi Gergely, Molnár Levente, Varga Bálint)

Sorozatszerkesztő, házigazda: Roth Ede

A szerzői est címadó darabja Slept, awoke, slept, awoke egy vonósnégyes, amely az isztambuli Kodály Fesztivál felkérésére készült 2017 nyarán, és ott is mutatták be.
A cím egy Franz Kafka naplóbejegyzésből származik: „Geschlafen, aufgewacht, geschlafen, aufgewacht, elendes Leben”, ami magyarul körülbelül „Elaludtam, felébredtem, elaludtam, felébredtem, hitvány egy élet”, viszont németül az sem derül ki, hogy egyes szám vagy többes szám első személyről, esetleg általános alanyról van-e szó. Kafka, Bulgakov, Gogol, Rilke és Bukowski egyaránt meghatározó élmények a szerző életében, hatásuk a szerzői est művein félreismerhetetlenül hallható lesz.

Pavlovits Dávid Artisjus-díjas gitárművész-zeneszerzőt nemzetközi és hazai szinten is a legtöbbet játszott magyar gitáros zeneszerzőként jegyzik. Szólistaként Európa, Afrika, Közel-Kelet, Ázsia és Amerika több mint harminc országában fellépett, ő volt az első magyar gitáros, aki szólóestet adott a New York-i Carnegie Hallban, a kairói Operaházban és a shanghai Konzervatóriumban. Műveit a Ricordi & Co. mellett rendszeresen a kanadai Doberman-Yppan adja ki. A londoni Trinity College 2017 óta a kötelező vizsgaanyag részeként szerepelteti Pavlovits Dávid prelűdjeit. Gitárzenekari műveit 2018-ban Dél-Koreában, Új-Zélandon, Angliában, Kínában és Oroszországban is játsszák.
A szerzői esten közreműködnek: Csáki András Junior Príma Díjas, továbbá a Virtuózok műsorban országosan ismertté vált Girán Péter gitárművészek, az SZTE ZMK és a budapesti Zeneakadémia több díjnyertes (gitáros és vonós) hallgatója, a Szeged Guitar Orchestra (koncertmester: Bozsóki Gergely) és a szerző.

A szünetben borkóstoló a Soltész Borház Tolcsva jóvoltából.

Társrendező: Üveghang Bt.

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

jegyvasarlasgomb

Jegyfoglalás: ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.