AZ ÓBUDAI KAMARAZENEKAR ADVENTI HANGVERSENYE

Mikor:
2017. december 2., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
AZ ÓBUDAI KAMARAZENEKAR ADVENTI HANGVERSENYE



Közreműködik:
Hegyesi Gabriella, Drahos Rebeka
– fuvola
Albert Gizella, Müller Orsolya, Manchin Róbert – continuo

Vezényel: Gazda Péter

Purcell: Abdelazer-szvit
Vivaldi: g-moll concerto "Az éjszaka", RV 439
Vivaldi: C-dúr concerto két fuvolára, RV 533

***

Vivaldi: G-dúr concerto vonósokra és csembalóra F XI. no. 41
Olsvay Endre: Tarsoly – ifjúsági vonószenekarra
Vivaldi: D-dúr concerto vonósokra és csembalóra F XI. no. 30

 

Ez zenekedvelő és zenét tanult emberek társasága. Itt mindenki tanult zenét, csak nem egyforma ideig. Nem lehet mondani, hogy amatőr zenekar, ez egy baráti társaság – mondja Gazda Péter, az Óbudai Kamarazenekar vezetője, karmestere.
Az együttes olyan művel nyitja az estét, melynek Rondó tételét mindenki ismerősként üdvözli majd. Britten feldolgozásában lett népszerű 1945-ben, amikor a zenekar hangszereit bemutató darabot komponált fiataloknak Változatok és fúga egy Purcell témára címmel.
Vivaldi 339. születésnapját úgy ünnepli a zenekar, hogy ebben az évben nagyon intenzíven foglalkozik műveivel. A mai koncert különlegessége, hogy a két fuvolás concerto szólistái anya és lánya, Hegyesi Gabriella és Drahos Rebeka – mindketten a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának művészei. Sőt Hegyesi Gabriella zenei pályafutását itt alapozta meg a zenekarban Till Ottó növendékeként.
Az együttes hegedű szólamát Olsvay Endre zeneszerző, a Zeneművészeti Egyetem tanára erősíti. Tarsoly című művét bár ifjúsági együttesre írta, nem túl egyszerű – vélekedik a zenekarvezető. Reméljük, ezt a közönség nem veszi majd észre.

Szőke Cecília

 

Belépőjegy egységesen: 1000 Ft

jegyvasarlasgomb

Jegyfoglalás: ITT

Támogató: Panrusgáz Zrt.



Az oldal működéséhez sütit használunk.