GITÁRMUZSIKA - GÁLAKONCERT

Mikor:
2023. november 29., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
GITÁRMUZSIKA  - GÁLAKONCERTTritonus Guitar Trio: Szurgyi Gergely, Molnár Levente, Varga Bálint

DuoCorde: Szeghy Eszter, Szűcs Renáta

Melodika Project: Antal Gábor (melodika/zongora), Csernus Katalin (gitár), Pödör Bálint (ütőhangszerek)

A gitármuzsikának hosszú évekre visszatekintő hagyománya van az Óbudai Társaskörben. Sok fiatal tehetség kezdte itt bontogatni a szárnyait, törzsközönségünk nagy örömére. Ezúttal három, már ismert formáció mutatja be legfontosabb zenei anyagát. 

A Tritonus Guitar Trio első és eddig egyetlen magyar csapatként 2019-ben megnyerte a világhírű Guitar Foundation of America által Miamiban szervezett kamarazene versenyt. Első alkalommal 2015. január 10-én játszottak ebben a formációban, azóta folyamatosan bővítik repertoárjukat különféle zenei korszakokból válogatott darabokkal és saját átirataikkal. Céljuk, hogy olyan zeneműveket szólaltassanak meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat három gitáron.

A DuoCorde gitárduót 2017-ben Roth Ede két növendéke hozta létre a Széchényi István Egyetem Zeneművészeti Karán.
A duó egy egyetemi szervezésű koncerten debütált, azóta számos mesterkurzuson és versenyen vett részt. Többször koncerteztek a győri Zsinagógában, tavaly önálló estjük volt a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán. Az Óbudai Társaskör koncertjein is hallhatók voltak Stummer Mártonnal és a Tritonus gitártrióval. 2023 áprilisában Bulgáriában koncerteztek, Kyustendilben és Szófiában.

Melodika Project - Játék a stílusokkal, ismert klasszikus dallamok, filmzenék, népdalfeldolgozások új formában, egyedi hangszerelésben és feldolgozásban, ahol jól megfér egymással a klasszikus zene, a jazz, a pop, a reggae,vagy a flamenco.
A trió célja az értékes zene élményszerű átadása bármely korosztály számára. A három kiváló zenész különböző zenei stílusokat összefonva, azok határait lebontva, különleges hangszeres összeállításban alkot újra jól ismert dallamokat. A Melodika Project 2014 óta rendszeres szereplője a hazai zenei életnek, fesztiválok és koncerttermek gyakori fellépői. 
2016-ban a Melodika Project a SAVVY Chamber Music Competition (USA) közönségdíjasa lett.

Az előadást két szünettel tartjuk, vége kb. 10 órakor


Belépőjegy: 2500 Ft, diákjegy: 1500 Ft

jegyvasarlasgombAz oldal működéséhez sütit használunk.