BUDAPEST BÁR

Mikor:
2023. július 20., 20:00
Hol:
Óbudai Társaskör kertje
BUDAPEST BÁRA zenekar tagjai:
Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika),
Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)

Közreműködik: Behumi Dóri,  Frenk,  Keleti András

A nagy nyári kánikulában, vakációk közepette sem áll meg az élet, különösképpen nem az Óbudai Társaskörben! Július 20-án a Budapest Bár koncertje lesz a hűsítő felfrissülés, melyre mind vágyunk. A Farkas Róbert vezette páratlan zenekar ez alkalommal kiegészül Behumi Dórival, Frenkkel és Keleti Andrással.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.
Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat alapjait.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.
A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.

Örömzene nyitott füleknek!

Rossz idő esetén a Till Ottó teremben.

Belépőjegy egységesen: 7000 Ft

jegyvasarlasgombAz oldal működéséhez sütit használunk.