ÓBUDA NAPJA - TAVASZI KLEZMER

Mikor:
2023. május 6., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ÓBUDA NAPJA - TAVASZI KLEZMER



MINDEN JEGY ELKELT

BUDAPEST KLEZMER BAND

Jávori Ferenc Fegya (alapító, zenekarvezető, hangszerelő-zeneszerző) – zongora
Kohán István – klarinét, Gazda Bence – hegedű, ének
Nagy Anna – harmonika, Barbinek Gábor – harsona,
Máthé László – nagybőgő, Végh Balázs – dob, ütőhangszerek

Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, Jávori Ferenc Fegya komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

Az Artisjus-díjas együttes szerte Európában és Amerikában is ismert és közkedvelt. Itthon színházi előadásokban számos alkalommal láthatta őket a közönség, a Győri Balettel közös produkciójukkal, a Purim, avagy a sorsvetés-sel pedig Hollandiában, New York-ban, New Jersey-ben, Szlovákiában, Németországban, Finnországban, Dániában, Svédországban és Olaszországban turnéztak.

Jávori Ferenc Fegya érdemes művészt, a magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítéséért, valamint kiemelkedő zeneszerzői és előadóművészi pályája elismeréseként 2014-ben Kossuth-díjjal jutalmazták, majd 2015-ben Prima-díjjal tüntették ki a zenekart. A Közönség Prima Primissima 2015 díját a Budapest Klezmer Band nyerte el.

Belépőjegy: 7000 Ft

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.