SZTÁREK ANDREA: AZ ÚGY LESZ - könyvbemutató

Mikor:
2023. március 23., 16:00
Hol:
Kamaraterem
SZTÁREK ANDREA: AZ ÚGY LESZ - könyvbemutató



IMG 1085 002 SZtárek Andrea

Közreműködik: Kőszegi Ákos,  Boronyák Gergely,  Détár Enikő
Házigazda Vásári Mónika

Mesélni mindig kell. Meg is tesszük gyakran, mint én ebben a kutyáról szóló meseregényben. A meséktől szebb, élhetőbb lesz a világ, szűkebb értelemben az életünk. A mese – csakúgy, mint a színház – varázslat. Tehát megtörténhetnek olyan dolgok, amik a valóságban talán nem. Vagy csak ritkán. Azok a csodák, amikben még hisz minden kisgyerek, de többnyire elfelejt hinni minden felnőtt.

A mese játszva tanít – de tanít. Emiatt van és lesz örökké létjogosultsága, csakúgy, megint, mint a színháznak.

Egy mese felolvasása olyan meghitt és intim pillanat szülő és gyerek kapcsolatában, amit semmilyen más platform nem helyettesíthet. Olyan varázsszőnyeg, amelyen szülő és gyerek együtt repülhet a mindenki által vágyott álomvilágba.

A bölcs menhelyi kutya és az ötéves fiú-lány ikerpár története a már önállóan olvasni tudó gyerek fantáziáját is fellobbanthatja, noha mind a huszonegy történet valójában a mindennapok világában is megtörténhetne, persze csak akkor, ha egy kutya nem  csak értené, de beszélné is az emberek nyelvét.

Nekem a mese ugyanazt az élményt nyújtja, mint a színház. Ahol a bánat bánat, az öröm öröm, az érzelem igazi és mély, a kaland átélhető, a tanulság levonható, a katarzis nem elkerülhető.

 

A belépés díjtalan

Kérjük, regisztráljanak az alábbi címen: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Az oldal működéséhez sütit használunk.