GITÁRMUZSIKA - GIRÁN PÉTER gitárestje

Mikor:
2023. április 14., 19:30
Hol:
Till Ottó-terem
GITÁRMUZSIKA - GIRÁN PÉTER gitárestje



Weiss: d-moll szonáta
Albéniz: Malagueña
Girán Péter: Karakterek
Girán Péter: Medieval Pictures
                    - I. The Temple
                    - II. The Catacombs
Castelnuovo-Tedesco: Caprichos de Goya
                                    - 'Y se le quema la casa' No. 11
                                    - 'Linda maestra' No. 23

***

Flamenco - szabad program

Girán Péter 1994-ben született Magyarországon, 8 évesen kezdett el gitározni. Számos hazai és nemzetközi gitárverseny győztese, illetve helyezettje.
2018-ban részt vett a „EuroStrings” program első évében, ahol a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál kinevezett művészeként lépett fel és tartott kurzust számos országban, mint például Szerbia, Montenegró, Bosznia, Bulgária, Ausztria, Románia, Németország és Anglia. Olyan neves gitárművészek kurzusain vett részt, mint Marcin Dylla, Judicäel Perroy, Vladimir Gorbach, Martha Masters, Florian Larousse, Dale Kavanagh és Manuel Barrueco. 2017-ben a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának hallgatójaként diplomázott, tanárai Pavlovits Dávid és Csáki András. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának tanársegédje, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának doktorandusz hallgatója illetve tanársegédje.
A klasszikus zene mellett flamencoval is foglalkozik, melyben nagy szerepet kap az improvizáció, valamint saját kompozíciókat is készít.

Belépőjegy: 2200 Ft, senior és diákjegy: 1100 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.