"PÁRIZS EGE ALATT..."

Mikor:
2023. március 8., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem



MINDEN JEGY ELKELT

Nőnapi hangverseny 
a Párizsi Nemzetközi Sanzonverseny győzteseivel

BARDÓCZY ATTILA & OROSZ ZOLTÁN
  (előadóművész)            (harmonika)

 A két Művész barátsága hosszú évtizedekre tekint vissza.
1996-ban előadásuk a Párizsi Nemzetközi Sanzonversenyen elnyerte a legjobb külföldi előadónak járó első díjat.
2002 decemberében jelent meg közös lemezük „Párizs ege alatt” címmel, melyen a legszebb és legismertebb francia sanzonok hallhatóak.
A lemezről műsorukba is átörökítik a klasszikus sanzon nagyjai közül Jacques Brel, Charles Aznavour,
Edith Piaf, Juliette Greco
és Yves Montand dalait, valamint megszólalnak olyan világhírű filmek zenéi is, mint a "Cherbourgi esernyők", vagy az "Orfeo Negro”.

Orosz Zoltán a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselője, eMeRTon- és Artisjus-díjas harmonikaművész.  A hangszer szeretetét édesapjától örökölte, ő volt, aki tehetségére már korán felfigyelt, és az első harmonikát is tőle kapta négy éves korában. 10 évesen, korengedménnyel, felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol a harmonika mellett orgonálni is tanult, többek között Lehotka Gábortól.  A művész a világ számos pontján koncertezett már, és az észtországi, dániai, finn, belga, norvég, lengyel, spanyol, olasz és orosz fesztiválok után 1996-ban Bardóczy Attila előadóművésszel a Párizsi Nemzetközi Sanzonversenyen elnyerte a legjobb külföldi előadónak járó első díjat. A művész három egymást követő évben megnyerte az Országos Harmonikaversenyt felnőtt profi kategóriában. 2000-ben együttese megkapta a Magyar Rádió rangos elismerését az eMeRTon-díjat, majd stílusteremtő zenei tevékenységét 2008-ban Artisjus-díjjal ismerték el. 2015. augusztus 20-án Bácsalmás Város Orosz Zoltán harmonikaművésznek a „Bácsalmás Város Díszpolgára “kitüntető címet adományozta. Orosz Zoltán zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog, így koncertjein a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség.
Modern hangszerelési ötletek, virtuóz „zenei párbeszédek”, improvizációk jellemzik koncertjeit, fergeteges hangulatot teremtve a szabadtéri fesztiváloktól a sportarénák hatalmas színpadáig, Szingapúrtól Szibériáig, Amerikától Indiáig a világ minden táján.

Bardóczy Attila előadóművész már gyermekkorában elsajátította Algériában a francia nyelv anyanyelvi szintű ismeretét. A Művész a valamikori Rock Színház, majd a Budapesti Operettszínház tagja. Nagysikerű musical előadások főszerepeit játszotta, az Evita, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Miss Saigon, a Nyomorultak és a Mozart! magyarországi bemutatóin.
1996-ban Orosz Zoltán harmonikaművésszel a Párizsi Nemzetközi Sanzonversenyen elnyerte a legjobb külföldi előadónak járó első díjat.
Számtalan turnén vett részt, melynek során egész Európában, de Kanadától Izraelen át Japánig a világ számos színpadán fellépett, nemcsak musicalek, hanem operettek és gálák főszereplőjeként. Így például németül eljátszotta a Csárdáskirálynő Bóniját és a Denevér Orlowsky grófját.
Bardóczy Attila az elmúlt évek alatt számos dal, és francia sanzon CD-t is kiadott.

Jegyár: 5000 Ft

 

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.