ÜNNEPRE HANGOLVA - A Budapesti Filharmónia Társaság kamaraestje

Mikor:
2022. december 12., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ÜNNEPRE HANGOLVA - A Budapesti Filharmónia Társaság kamaraestje



Műsor:

J. S. Bach: Korálelőjáték (Paul Bazelaire átirata)

Vivaldi: A négy évszak – Tél, RV 297 – 2. Largo

Mozart: A-dúr klarinétötös, KV 581

szünet

Popper: Begegnung, op. 3, No. 5

Popper: Menuetto, op. 65, No. 2

A. Corelli: Karácsonyi concerto grosso, op. 6, No. 8

Sosztakovics: Szvit varietézenekarra – 2. keringő

Rachmaninov: Vocalise, op. 34, No. 14

Marie: Sérénade badine

Közreműködők:

Ecseki Anikó, Ürmösi Farkas Gabriella – hegedű
Nagao Haruka – brácsa
Balog Endre, Pólus László, Chung Hosung, Boldoghy Kummert Péter, Nagy Domonkos – cselló
Csongár Péter – klarinét
Edőcs Mátyás – continuo

A verseket válogatta és előadja: Dunai Tamás, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Műsorvezető: Tóth Endre

Az advent a várakozás, az elcsendesülés időszaka, de tulajdonképpen a kinti zord időjárás is a befelé fordulásra, magunkra figyelésre ösztönöz bennünket. A 21. század embere persze leginkább az „év végi hajrá” fogalmával találkozik, így a karácsony előtti utolsó napokon rohangál ajándékot vásárolni, és talán csak a lényegről feledkezik meg. Nos, a belső békére, a fontos dolgokra való összpontosításra mindenkinek szüksége van, ebben kíván segíteni a Budapesti Filharmóniai Társaság soron következő, december közepi kamarakoncertje az Óbudai Társaskörben, mely ezúttal igazán lágy hangú vonósokkal – az emberi hanghoz legközelebb álló csellóból például öt is megszólal az est folyamán! –, zengő csembalóval és puha klarinéttal igyekszik megteremteni a karácsonyvárás ünnepi hangulatát.

Bach és Mozart zenéje természetesen nem maradhat ki a műsorból, továbbá együttesünk zenészeinek előadásában olyan örökzöldek is felcsendülnek, mint Vivaldi A négy évszak című ciklusából a Tél-hegedűverseny híres lassú tétele, Corelli „Karácsonyi” concerto grossója, Sosztakovics Szvit varietézenekarra című művének emlékezetes keringője (igen, az, amelyiket a Tágra zárt szemekben is hallhatunk), vagy Rachmaninov Vocalise című, végtelen melódiájú, szövegtelen dala. De, akik a ritkábban hallható különlegességekre vadásznak, azok sem fognak csalódni, hiszen közelebbről megismerhetik a Zeneakadémia cselló tanszakát elindító legendás muzsikus, Popper Dávid művészetét, valamint a hangverseny után Gabriel Marie neve sem fog már idegenül csengeni. A tavalyi, illetve a korábbi évek hagyományát követve Dunai Tamás - Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja - versmondásában is gyönyörködhetünk.

Jegyek válthatók: 
Online -  bftz.jegy.hu /  jegy.hu

A helyszínen: 1036 Budapest, Kiskorona utca 7.

www.bftz.hu, www.facebook.com/bftz.hu



Az oldal működéséhez sütit használunk.