LÉVAI KATALIN: KRÚDY RÓZSÁJA - Egy kurtizán írónő története

Mikor:
2022. december 1., 18:00
Hol:
Óbudai Társaskör
LÉVAI KATALIN: KRÚDY RÓZSÁJA - Egy kurtizán írónő történeteLévai Katalin - legújabb könyvéről -  Nyáry Krisztiánnal beszélget

Közreműködik: G. Horváth László - hegedű és Varga Gergő Zoltán - zongora

Vajon hogyan fonódott össze Krúdy Gyula, a zseniális író és Madame Rose, a gyönyörű és merész gondolkodású kurtizán sorsa?
Lévai Katalin bravúros technikával és költői szépséggel megírt regénye nem csak erre keresi a választ. A szerző két páratlan egyéni sorsot és lelkületet tár elénk a párhuzamosan futó élettörténetekben, amelyeket át- meg átsző az emlékezés, az emlékekre való folytonos reflektálás, az élénk elmélkedés életről, halálról, szerelemről. A hősök eseménydús életet élnek, időről időre kalandos vagy éppenséggel tragikus szerelmi történetekbe bonyolódnak.
De szerettek-e valaha igazán? Hiszen mindvégig a mese és a valóság mezsgyéjén járnak, az álmaikat kergetik. Létezésük minden pillanatát izzó szenvedély, vágyakozás és egy jobb kor utáni nosztalgia itatja át.
Ebben az érzékletesen megírt könyvben megismerhetjük a luxusbordélyba látogató arisztokraták, írók, művészek, sok különféle rendű és rangú ember életmódját és gondolkodását, és a virágkorát élő 19. század végi Budapestet. A város hol színes és vonzó, hol pedig erőszakos arcát mutatja, váratlanul különleges alakok bukkannak elő a semmiből, teszik még izgalmasabbá a történeteket. Ha Krúdy Gyula egy pillanatra lejönne közénk a mennyből, bizonyára azt mondaná: Édes lányom, nem egészen úgy történtek a dolgok, ahogyan megírtad... de akár így is történhettek volna.

 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi címen lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Az oldal működéséhez sütit használunk.