Vivi ancora - Bordás Mária áriaestje

Vivi ancora - Bordás Mária áriaestje
2022. október 24., 19:00
Till Ottó-terem

Bordás Mária - szoprán

Bakos Kornélia - mezzoszoprán

 

A romantikus operairodalom hősnői elevenednek meg a tehetséges szoprán, Bordás Mária tolmácsolásában. A különlegesnek ígérkező este keretében többek között Wagner, Puccini, Verdi, Massenet és Giordano operaslágerei is felcsendülnek. A koncert vendégművésze Bakos Kornélia, mezzoszoprán.

Bordás Mária felsőbb zeneművészeti tanulmányait Skandináviában végezte. Mester énekművész diplomáját 2013-ban a Királyi Dán Zeneakadémián vehette át, Bachelor tanulmányait a norvégiai Barratt Due Zeneintézetben végezte.

Számos nemzetközileg elismert mestertől tanult: Patricia McCaffrey, Mark Schnaible, Marton Éva, Kurt Rydl, Carlo Vincenzo Allemano, Anna-Margarethe Dahl, Boris Anifantakis, John Lidal, Gait Sirguey, Mikael Eliasen, Rudolf Jansen, Neville Dove, Hamari Júlia, Temesi Mária.

2021 óta Komlósi Ildikó, Kossuth-díjas operaénekes az énekmestere.  

2020-ban különdíjat nyert a Bécsi Zenei Versenyen, ahol a nemzetközi zsűri hivatalos konszenzusa volt, hogy kiemelkedő tehetséggel, figyelemre méltó muzikalitással és egy nagyon csiszolt technikával énekel, előadásmódja egyedi és megindító.

2013-ban és 2016-ban a Simándy József Nemzetközi Énekverseny különdíjasa volt, többi között a Magyar Állami Operaház és a Bartók Rádió különdíját nyerte el.

A Norvég Operaház számos koncertjének és turnéjának szólistájaként is közreműködött, valamint a LidalNorth Nemzetközi Operaworkshop produkcióinak rendszeres szereplője volt. Számos alkalommal koncertezett a híres norvég zeneszerzővel, zongoristával Wolfgang Plagge-vel.

“Bordás Mária kivételesen gazdag hang birtokosa, amely egyedi és kifejező hangszínnel párosul. Igazi kincs az opera világában.” - John Lidal, nemzetközi opera szakértő

 

Jegyár: 3000 Ft

jegyvasarlasgomb