MINDEN JEGY ELKELT! DALLAM ÉS SZENVEDÉLY - OROSZ ZOLTÁN HARMONIKAMŰVÉSZ KONCERTJE

Mikor:
2022. július 8., 20:00
Hol:
Óbudai Társaskör kertje
MINDEN JEGY ELKELT!   DALLAM ÉS SZENVEDÉLY - OROSZ ZOLTÁN HARMONIKAMŰVÉSZ KONCERTJE



MINDEN JEGY ELKELT

Orosz Zoltán Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész hangszerének egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb művésze. A világ számos pontján koncertezett már, Szingapúrtól Szibériáig, Kanadától Indiáig, Skandináviától Amerikáig mindenütt fergeteges sikereket aratva, a legnagyobb koncerttermektől a sportcsarnokokon át a szabadtéri fesztiválok színpadain egyaránt.
Hihetetlen virtuozitása rendkívüli zeneiséggel párosul, a közönség rendszeresen álló tapssal ünnepli felejthetetlen koncertjeit, bármely földrészen legyen is az.
Hároméves korában figyeltek föl rendkívüli képességeire, négyévesen kapta első hangszerét, mellyel már abban az évben koncertet adott. Csodagyereknek tartották,  tízévesen, korengedménnyel felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol a harmonika mellett orgonálni és zongorázni tanult. Már egy évre rá többszázezres tömeget varázsolt el játékával a moszkvai Vörös Téren, később sorozatban nyerte a felnőtt profi harmonikaversenyeket, a Párizsi Nemzetközi Sanzonverseny egyik győztese. Koncertjein a legkülönbözőbb stílusokban mutatja be páratlan tudását, elképesztő árnyalatgazdagságú, szenvedélyes előadásmódja mindannyiszor magával ragadja a közönséget és zenészpartnereit. Programjainak zenei összeállítása különlegesen színes, a francia sanzontól a Balkán zenéjéig, az orosz cigánydaltól, a klasszikus zenén át az argentin tangóig számtalan stílus és árnyalat jellemzi sodró lendületű koncertjeit.
A művész mai napig meghatározónak érzi, hogy első tanára az édesapja volt, általa ismerkedhetett meg a szerb határ melletti Bácsalmáson a magyar népzene mellett a Balkán zenéjének páratlan ritmusaival is. A művész minden koncertjén előad egy olyan dallamot, melyet még gyermekkorában tanult édesapjától, ezzel is emlékezve tanítására, életszemléletére. Munkásságát a szakma Artisjus-díjjal, a Magyar Rádió eMeRTon-díjjal ismerte el. 2015-ben a Bácsalmás Város Díszpolgára kitüntető címet is elnyerte. Az elmúlt évtizedekben a legkülönbözőbb műfajokból számos világhírű előadóművész hívta meg partneréül, a legrangosabb jazz-formációk, világzenei előadóművészek és szimfonikus zenekarok is keresik szólistaként.

Thüringer Allgemeine: „Orosz Zoltán a világ legjobb harmonikaművészeinek egyike... amikor végre a színpadra lépett... hirtelen ő lett az est királya. Már tíz másodperc után a lábainál hevert a közönség... "

Holger Wetzel / 2016. augusztus 01. / Thüringer Allgemeine

 

Rossz idő esetén a Till Ottó teremben tartjuk

Az est az Óbudai Nyár keretében valósul meg

 

Belépőjegy egységesen: 4500 Ft

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.