A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR KONCERTJE

Mikor:
2022. július 7., 20:00
Hol:
Óbudai Társaskör kertje
A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR KONCERTJE



Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter

Grieg: Holberg szvit
Mendelssohn: a-moll vonósnégyes

***

Csajkovszkij: Vonósszerenád

 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének, így méltán tartják világszerte a kamarazenekari műfaj egyik legjobb képviselőjének.

A zenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Fél évszázados működése során az együttes – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – nemzetközi hírnévre tett szert: több mint ötven országba jutott el, többek között fellépett a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben.

2016 óta Tfirst Péter koncertmesteri irányítása mellett, ragaszkodva a megszokott magas szintű művészi interpretációhoz és az elismerten egyedi „Liszt Ferenc Kamarazenekaros” hangzáshoz, folytatódott a zenekar nagyívű szereplése itthon és a nagyvilágban.

2020 januárjától Várdai István világhírű csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a zenekar szakmai felkészítésébe és művészi koncepciójának kialakításába.

 

Rossz idő esetén a Till Ottó teremben tartjuk

Az est az Óbudai Nyár keretében valósul meg

. 

Belépőjegy egységesen: 4500 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.