FISCHER ANNIE EMLÉKKONCERT

FISCHER ANNIE EMLÉKKONCERT
2022. június 29., 19:00
Till Ottó-terem

Devich Gergely.jpg KICSI                             Balogh Ádám.jpg KICSI

Devich Gergely (gordonka) és Balogh Ádám (zongora)
Fischer Annie-ösztöndíjas művészek estje

Műsorvezető: Dr. Székely György

Beethoven: C-dúr cselló-zongora szonáta op. 102. No. 1
Ravel: Gaspard de la Nuit
Debussy: Cselló-zongora szonáta, L. 135

 

Balogh Ádám 1997-ben született Pécsett. Országos versenyek díjnyertese. 2010-ben a Budapesti Fesztiválzenekarral debütált, Fischer Iván vezényletével. Azóta szerepelt többek között a Berlini Konzerthaus zenekarával, a Concerto Budapesttel, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Pannon Filharmonikusokkal, az Óbudai Danubia Zenekarral, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Fellépett Európa, Amerika és Ázsia koncerttermeiben. 12 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes Tehetségek Osztályába, ahol Némethy Attila és Eckhardt Gábor voltak tanárai.

Számos nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel. Az ausztriai Takacs Jenő, a Budapesti Chopin, a milánó-i PianoTalents, a zágrábi Young Virtuoso, a hágai The Hague, a New York-i NYCA Worldwide Debut, az izraeli Tel Hai Concerto Competition nemzetközi versenyek díjnyertese. A New York-i IKIF fesztivál versenyén második díjat nyert el, az egyik legrangosabb, Texasban megrendezett zongoraverseny, a Cliburn Junior kategóriájában pedig különdíjjal jutalmazták. A 2019-es Bartók Világverseny második díjasa. A Sydney nemzetközi zongoraverseny 5. helyezettje.
2017-ben Junior Prima díjas lett, illetve elnyerte Pécs város első Ifjúsági Tüke díját.
Cziffra tehetség-díjas.
2018-tól Hannoverben, Arie Vardi osztályában folytatja tanulmányait.
2019-ben, 2020-ban és 2022-ben is Fischer Annie ösztöndíjban részesült.

Devich Gergely 23 éves, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Mező László és Varga István növendéke. Kamarazene tanárai: Gulyás Márta, Kováts Péter és Perényi Miklós. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. Fellépett szólistaként Kocsis Zoltán, Kobajasi Kenicsiro, Vásáry Tamás, Keller András és Fischer Iván vezénylete alatt, gordonkázott Kocsis Zoltán, Nicolas Altstaedt, Maxim Vengerov, Maxim Rysanov, Várjon Dénes, Balázs János, Vígh Andrea partnereként. Játszott a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Concerto Budapesttel, a MÁV Szimfonikusokkal, a Marosvásárhelyi Filharmóniával, valamint a Mendelssohn, az Anima Musicae és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral is.
Fellépett a megújult Zeneakadémia megnyitó gálaestjén és a Budapesti Fesztiválzenekar 30 éves jubileumi koncertjén. Részt vett Fenyő László, Adrian Brendel, Várdai István, Oleg Kogan, Gustav Rivinius, Reinhard Latzko, Lluis Claret, Pauk György és Marko Ylönen mesterkurzusain. 2014-ben ő képviselte Magyarországot az Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyén Kölnben, ahol III. díjat kapott, ez minden idők legjobb magyar szereplése.
2015-ben és 2018-ban önálló estje volt a Zeneakadémián és megjelent első hanglemeze a Hungarotonnál.
Sikereit Junior Prima-díjjal és Cziffra Tehetség-díjjal ismerték el. 2019-ben vonósnégyesével, a Korossy kvartettel I. díjat nyert az Országos Weiner Leó Kamarazenei Versenyen.

Belépőjegy: 2200 Ft    Senior és diákjegy: 1100 Ft

jegyvasarlasgomb