LIONS JÓTÉKONYSÁGI GÁLA

Mikor:
2022. április 21., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
LIONS JÓTÉKONYSÁGI GÁLA



Az est mottója: "Zene és tánc a világ minden tájáról - a klasszikus zenétől a latin-amerikai zenéig".

A program első részében a klasszikus zene fiatal, kiváló művészei mutatják be nagyszerű tudásukat. Olyan zenészekről van szó, akik már első sikereiket ünnepelték, díjakat nyertek, és most úton vannak afelé, hogy országosan és nemzetközileg is jelentős színpadokat hódítsanak meg. Szabó Anna hárfaművész Johann Pachelbel és Bernard Andrés műveivel mutatja be, milyen meggyőzően és egyben meghökkentően modern módon lehet a hárfát szólóhangszerként megszólaltatni. Király Eszter fuvolaművész, aki karmesterként is dolgozik, és társalapítója a MilleniArt együttesnek, Claude Debussy és Antonín Dvořák műveivel mutatja be a fuvola nagy hangterjedelmét, a finom, inkább meditatív hangoktól kezdve az erőteljes, rendkívül virtuóz hangzásig, gyors futamokkal, amelyek lenyűgözik a közönséget.
Végül a csellista Jász Ábel és zenésztársai, Dankó Ádám (hegedű) és Kecskeméti Endre (zongora) zseniálisan zárják az első részt: Johannes Brahms csodálatos 1. (B-dúr) zongoratriójának első tételét adják elő.

A gála második része Latin-Amerika és a spanyolajkú kultúra temperamentumáról és életöröméről szól. A gála a mexikói basszbariton, a korábbi Plácido Domingo ösztöndíjas Manuel Betancourt Camino előadásával kezdődik, aki a sokoldalú és nemzetközileg is sikeres japán zongoraművész, Narihito Mukeda kíséretében hol lendületes, hol nagyon megható latin-amerikai és spanyol eredetű dalokat ad elő. Az énekes lágy és árnyalt hangja, valamint jellegzetes színpadi jelenléte valószínűleg magával ragadja majd a közönséget. Ezt követi egy profi tangó táncos pár táncbemutatója, akik ennek a latin-amerikai táncnak az érzelmi esszenciáját hozzák el a táncparkettre, majd Pirók Zsófia, a Spanyolországban képzett és több díjjal kitüntetett flamenco művésznő egy lendületes előadással kápráztatja el a közönséget, és teszi kézzelfoghatóvá a spanyol kultúrát.

Műsor:

Johann Pachelbel: D-dúr kánon 
Bernard Andrés: Kola - Szabó Anna (hárfa)

Claude Debussy: Les Cloches 
Claude Debussy: Romance - Király Eszter (fuvola)

Antonín Dvořák: F-dúr hegedűszonáta fuvolára és zongorára átdolgozva - 2. és 3. tétel
Király Eszter (fuvola)
Kecskeméti Endre (zongora)

Johannes Brahms: 1. (B-dúr) zongoratrió - 1. tétel
Jász Ábel (gordonka)
Dankó Ádám (hegedű)
Kecskeméti Endre (zongora)

***
Latin-amerikai és hispán dalok 
Fernando Obradors: Del cabello más sutil
Fernando Obradors: El vito
Pablo Ziegler: Rojo tangó
Joaquín Rodrigo: En Aranjuez con tu amor
Consuelo Velázquez: Bésame mucho
Manuel Betancourt Camino (basszbariton)
Narihito Mukeda (zongora)

Tangó show előadás (tangó táncos pár)
Hispán táncelőadás Pirók Zsófiával

 

Támogató jegyek az Óbudai Társaskör pénztárában kaphatók



Az oldal működéséhez sütit használunk.