HÁZIMUZSIKA MÁCSAI JÁNOS ZENETÖRTÉNÉSSZEL Beethoven-est Miranda Liu (hegedű) és Borbély László (zongora) koncertje

Mikor:
2021. november 26., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
HÁZIMUZSIKA MÁCSAI JÁNOS ZENETÖRTÉNÉSSZEL Beethoven-est Miranda Liu (hegedű) és Borbély László (zongora) koncertje



Beethoven: a-moll szonáta zongorára és hegedűre, op. 23

Beethoven: G-dúr szonáta zongorára és hegedűre, op. 96. szünet

Beethoven: c-moll szonáta zongorára és hegedűre, op. 30/2

 

A különleges Beethoven-válogatás a zeneszerző három különböző arcát mutatja be, meghatározó korszakainak hegedűre és zongorára írt művein keresztül.

Miranda Liu

A sokszoros nemzetközi versenygyőztes 23 éves hegedűművész a közönség és a kritikusok elismerését egyaránt kivívta tökéletes (Oberbayerisches Volksblatt) és brilliáns (Salzburger Nachrichten) technikájával, lenyűgöző előadásmódjával. Több száz koncertet adott szólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként a világ számos országában, a világ neves koncerttermeinek visszatérő fellépője.

Miranda Liu 2007 és 2013 között tanult a salzburgi Mozarteumban, majd summa cum laude alapképzési és mesterképzési diplomáját szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Perényi Eszter osztályában. Jelenleg az intezmény legfiatalabb doktorandusza. Erasmus-ösztöndíj keretein belül 2020-ban a londoni Guildhall School of Music and Drama hallgatója volt Keller András növendékeként. 2016-ban,

19 évesen lett Magyarország legfiatalabb koncertmestere a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekarnál, emellett a Central European String Quartet első hegedűse, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál művészeti vezetője.

 

Borbély László

Junior Prima-díjas zongoraművész a Zeneakadémián szerzett kitüntetéses egyetemi művész-tanári diplomát, majd ugyanott „Summa cum Laude” minősítéssel fejezte be doktori tanulmányait (DLA). Több alkalommal lett helyezett országos, illetve nemzetközi versenyeken, köztük a rangos Nemzetközi LisztBartók zongoraversenyen Budapesten, illetve Los Angelesben. Koncerteket adott Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Ázsiában. Első szólólemeze 2017-ben jelent meg a stuttgarti Bayer Records-nál. Repertoárján barokk, bécsi klasszikus, romantikus, kortárs művek egyaránt szerepelnek. Rendszeres koncerttevékenysége mellett a Zeneakadémia adjunktusa.

 

Támogató: EMMI

 

Belépőjegy: 2200 Ft, senior és diákjegy: 1100 Ft

 

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.