ÚJBORÜNNEP A MUSICA PROFANA EGYÜTTESSEL

Mikor:
2021. november 11., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ÚJBORÜNNEP A MUSICA PROFANA EGYÜTTESSEL



 17. és 18. századi magyar kódexek dallamai

 

Közreműködik:

Andrejszki Judit – ének, csembaló

Lachegyi Róza – hegedű

Molnár Andrea – furulya

Davidovics Igor – lant

Szabó Zsolt – viola da gamba, művészeti vezető

 

Az újbor, ahogy a szerelem is, gyakran megrészegít – ez derül ki a régi magyar énekekből a Musica Profana ma esti előadásán. 

A Musica Profana 1987-ben alakult, 16-18. századi zenét játszik korhű hangszereken. Az együttes tagjai szaktudásukat, nemzetközi szaktekintélyek kurzusain tökéletesítették. Neves magyar és külföldi együttesekkel és szólistákkal léptek fel különböző zenei produkciókban, fesztiválokon (Saint-Donat Bach Fesztivál, Tour, Innsbruck-i Régizenei Fesztivál, Varsói Opera, Radovljica Régizene Fesztivál, Csíkszereda Régizene Fesztivál stb.). Az együttes rendszeresen hallható itthon és külföldön egyaránt. Nyaranta az együttes tagjai nemzetközi mesterkurzusokat tartanak.

A borkóstolót a Hudák Pincészet biztosítja.
Minőségi kínálattal kedveskednek a koncert vendégeinek - s mindez ajándék. A pincészet ökológiai gazdálkodást folytat. A hagyományok tiszteletben tartása mellett a modern szakmai szemlélet jellemzi tevékenységüket. Termesztett fajtáik: Olaszrizling, Szürkebarát, Sauvignon blanc, Chardonnay, Kékfrankos és Cabernet sauvignon. Hallgassa meg a 17. és 18. századi magyar kódexek dallamait és kóstolja meg a Balatonfüred-Csopak borvidékről származó Hudák Pincészet újborát!

 

Támogató: EMMI

 

Belépőjegy: 2200 Ft, diákjegy: 1100 Ft

 

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.