Elmarad - Orosz Zoltán harmonikaművész koncertje

Mikor:
2020. június 11., 19:00
Elmarad - Orosz Zoltán harmonikaművész koncertje



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma Orosz Zoltán harmonikaművész koncertjén vehettek volna részt, így töltsék ezt a napot vele a Társasköri Kultúrkaranténban.

Orosz Zoltán koncertjei mindig nagy népszerűségnek örvendenek a Társaskörben. Estjein hallhatnak francia sanzonokat, argentin tangót, világzenét, jazzt és szenvedélyes balkán dallamokat. Íme, az utóbbiból egy kis ízelítő:

A sokoldalú művész ekképp mesélt hangszeréről a Pesti Műsornak:
„A hangszerem már sok mindent tud rólam. Az én feladatom, hogy jól kérdezzem a hangszeremet. Nagyon tömények a világból ránk zúduló ingerek, egy érzékeny zenésznek jól kell tudnia feltenni a hangszerének a kérdéseket. Ezért is érdekel oly sok műfaj. A hangszer is fiatal, ezért folyamatosan változik. Ami változatlan, hogy van jobb és bal oldala, érző lélekkel kell széthúzni, különben az indulatok szétszakíthatják. Fontos a dinamika, de természetesen az empátia is, semmi kétség, az emberek sokat tanulhatnának a hangszerektől. Az a cél, hogy szóljon szépen a muzsika. Édesapám azt mondta a hangszerben többféle hang lakik, jó és rossz egyaránt, a zenész felelőssége, hogy csak a jó hangokat engedje ki. Mikor megkérdeztem, hogyan kell ezt csinálni, csak annyit mondott: úgy kell élni. Nem egyszerű házi feladat.”

Az oldal működéséhez sütit használunk.