Elmarad - III. Óbudai Zenezug Fesztivál a Budapesti Vonósokkal

Mikor:
2020. május 31., 19:00 - 2020. június 1., 19:00
Elmarad - III. Óbudai Zenezug Fesztivál a Budapesti Vonósokkal



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

A Budapesti Vonósok idén 3. alkalommal szerették volna megrendezni az Óbudai Zenezug Fesztivált a zenekarnak otthont adó Óbudai Társaskörben, így töltsék ezt a napot velük a Társasköri Kultúrkaranténban.
 A tavalyi fesztivál nagy sikernek örvendett, amely nem meglepő, hiszen olyan nagyszerű művészeket hívott meg az együttes, mint Perényi Miklós, Lakner Tamás, László Attila.

A Fesztivál záró programja Vörös Eszter bandoneonestje volt, amelyről így ír:
„A ZeneZug Fesztivál utolsó napjának estjén én voltam a Budapesti Vonósok vendége. Több mint tangó című estünkön játszottunk Piazzolla műveket, tangó tánczenék átiratait és Másik János kifejezetten erre az estre írt bandoneonversenyét. Ez azért is volt különleges, mert bandoneonra itthon még nem készült ilyen kaliberű mű, és nemzetközi viszonylatban is relatíve kevés a bandoneonra (és zenekarra) komponált mű. Ráadásul itthon csak 4-5 ember játszik ezen a hangszeren és inkább csak tangót.”

A közös koncertből itt hallhatnak ízelítőt:

Tangó:

Vals:

Részletek Másik János művéből:

Az oldal működéséhez sütit használunk.