ELMARAD - EGY NÉMET SORS

Mikor:
2020. április 26., 17:00
Hol:
Till Ottó-terem
ELMARAD - EGY NÉMET SORS



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma Molnár Piroskát láthatták volna színpadunkon, így töltsék ezt a napot vele a Társasköri Kultúrkaranténban.

1911-ben Berlinben született egy kislány, aki sokra vitte: a Harmadik Birodalom propagandaminiszterének Joseph Goebbelsnek a titkárnője lett. A mindennapi adminisztrációs feladatok ellátása mellett a német katonák halálozási statisztikáinak meghamisítása volt a munkája. A bukás után sem tanúsított megbánást, elhárította személyes felelősségét a halálgépezetben elfoglalt szerepét illetően. Csak élete legvégén volt hajlandó interjút adni, melyben többször hangsúlyozta, hogy ő is úgy élt, ahogy a legtöbb német: nem tudott semmiről, mert nem akart tudni arról, ami nem rá tartozott. Ezért is lett az éltéből készült dokumentumfilm címe Egy német sors – Ez a szöveg olvasható Thore D. Hansen–Brunhilde Pomsel: Goebbels titkárnője voltam című könyv fülszövegeként, melyből az a színdarab született, amely ma este került volna az Óbudai Társaskör színpadára.

Biztos, hogy Molnár Piroska ebben a monodrámában is elkápráztatta volna a közönséget.

Hallgassák meg a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész előadásában Arany János Mátyás anyja című versét. Ezzel szeretnénk köszönteni az édesanyákat a közelgő Anyák napja alkalmából.

 

Kedves Vendégünk!

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza a veszélyhelyzet elmúltával.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai


Molnár Piroska előadásában

Írta: Christopher Hampton
Fordította: Zöldi Gergely
Dramaturg: Török Tamara
Díszlet: Cziegler Balázs
Jelmez: Tóth Hajnalka
Plakát: Csáfordi László
Rendező munkatársa: Kis-Kádi Judit
Rendező: Máté Gábor
 

Brunhilde Pomsel 1933-ban lépett be a Nemzetiszocialista Pártba. Nem elvi meggyőződésből, kizárólag a karrierje érdekében. A Propagandaminisztériumhoz került, Joseph Goebbels titkárnője lett. A deportálásokból semmit sem látott. Nem tudott a koncentrációs tárborokról. Arról sem, hogy a Propagandaminisztérium meghamisítja a híreket. Goebbels szövegeit gépelte ugyan, de érteni nem értette. "Jelentéktelen kis pontnak" látta magát, aki, ha akart volna, akkor sem tudott volna szembeszállni a hatalommal. Nem érzi magát bűnösnek.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

Belépőjegy egységesen: 3500 Ft

Az előadás 70 perc, szünet nélkül

Orlai Produkciós Iroda logo



Az oldal működéséhez sütit használunk.