ELMARAD - GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Mikor:
2020. április 24., 19:30
Hol:
Till Ottó-terem
ELMARAD - GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma Szurgyi Gergely szólóestjén vehettek volna részt, így töltsék ezt a napot vele a Társasköri Kultúrkaranténban.

Szurgyi Gergely frissen végzett gitárművész Roth Ede tanítvány, akinek pályafutását figyelemmel kíséri a mester, így a Társaskör közönsége is többször hallhatta játékát a Gitármuzsika Óbudán sorozatban. 2018-ból való az a felvétel, amelyen Pavlovits Dávid művét játssza a Tritonus Guitar Trio, melynek Szurgyi Gergely alapítótagja.



Ez az együttes 2019-ben nagy nemzetközi sikert aratva első díjat nyert a Miamiban megrendezett Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában. A fiatal művész a kamara formáció mellett szólóban is szívesen játszik, Zeneakadémiai diplomakoncertjébe hallgathatunk bele a második felvételen.

.be">.be 



Kedves Vendégünk! 

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyszínén válthatók vissza a veszélyhelyzet elmúltával.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai

Szurgyi Gergely gitárestje

Bach: D-dúr csellószvit, BWV 1012: Prelude, Sarabande, Gavotte I-II, Gigue
Igor Rekhin: d-moll prelúdium és fúga
Ponce: Gitárszonáta, No. 3

***

Válogatás Sanz, Anonymus és Praetorius műveiből
Dowland: Fantázia, No. 2
Lauro: Suite Venezolana: Registro, Danza negra
Llobet: Variaciones sobre un tema de Fernando Sor, op. 15
David Russel átiratai: Niel Gow's Lament on the Death of His Second Wife, The Bucks of Oranmore
 

Szurgyi Gergely 1994-ben született Szolnokon. Kilenc éves korában kezdett el gitározni. Első tanára Rímes Zsolt volt. 2008-ban jelentkezett Roth Ede osztályába, az Egressy Béni Konzervatóriumba. 2013-ban felvételt nyert a Széchenyi István Egyetemre, ahol továbbra is Roth Ede szakmai irányítása alatt dolgozhatott. 2017-ben lediplomázott gitártanárként és még azon a nyáron jelentkezett Csáki András osztályába, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára. 2019-ben megszerezte gitárművész diplomáját, majd felvételizett a Nürnbergi Zeneművészeti Egyetemre. Jelenleg itt, Nürnbergben folytatja tanulmányait, ahol tanárai Sebastian Montes és Björn Colell. 
Szurgyi Gergely számos országos és nemzetközi versenyen volt sikeres. A szólójáték mellett nagy jelentőséget tulajdonít a kamarazenének is. Barátaival együtt 2014-ben alapították a Tritonus Guitar Triot, amellyel azóta számos sikert értek el.
Legnagyobb eredményük, hogy megnyerték a 2019-es Guitar Foundation of America Ensemble Competition első díját Miamiban. 

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

 

Társrendező: Üveghang Bt.



Az oldal működéséhez sütit használunk.