ELMARAD - NAGY ZENÉSZEK, NAGY SZERELMEK #SCHUMANN

Mikor:
2020. április 15., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ELMARAD - NAGY ZENÉSZEK, NAGY SZERELMEK  #SCHUMANN



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma bizonyára remekül szórakoztak volna Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek előadássorozatán. Ez alkalommal Robert Schumannt és szerelmi életét ismerhették volna meg, így töltsék ezt a napot a zeneszerzővel a Társasköri Kultúrkaranténban.

Norman Lebrecht így írt a komponistáról:
Mintha előre érezte volna a végzetét, minden otthoni dolgát elrendezte, a legapróbb részletekig. Még arra is gondja volt, hogy a lehető legpontosabb utasításokkal lássa el a kéziratait. Egyik legkorábbi, különféle bejegyzéseket tartalmazó jegyzetfüzetében ez a mondat olvasható: „A művésznek vigyázni kell, nehogy elveszítse kapcsolatát a társadalommal, különben összeroppan, mint én.”

Napjainkban ez különösen fontos gondolat. Nekünk, művészetkedvelőknek és kultúrafogyasztóknak már van lehetőségünk visszajelezni az online felületeken művészeinknek, hogy itt vagyunk, ebben a helyzetben is figyelemmel követjük őket, legyen szó házi koncertről, felolvasásról vagy archív előadásokról, amikhez manapság nagy számban juthatunk hozzá.

A zeneszerzőről itt olvashatnak további érdekességeket: https://fidelio.hu/klasszikus/5-dolog-amit-tudnod-kell-schumannrol-4480.html

Végül pedig álmodozzunk Schumannal a szebb jövőről:

 

Kedves Vendégünk!

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza a veszélyhelyzet elmúltával.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai

Bősze Ádám előadássorozata 


A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek.

Wagner, Mendelssohn, Puccini, Mozart, Brahms, Schumann, Britten, Liszt, Mahler és Beethoven – lehetnének ezek akár a főszereplők nevei is, de most csupán vezetéknevek, hiszen az általuk legvonzóbbnak tartott hölgyeken és férfiakon keresztül mutatja be Bősze Ádám a zenerajongók által oly kedvelt komponisták néha egyáltalán nem vonzó tulajdonságait.

Belépőjegy egységesen: 2500 Ft

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.