ELMARAD - JÁTÉKOS MUZSIKA 7X10 PERCBEN**

Mikor:
2020. április 15., 17:00
Hol:
Kamaraterem
ELMARAD - JÁTÉKOS MUZSIKA 7X10 PERCBEN**



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Játékos Muzsika Czigány Györggyel a Társasköri Kultúrkaranténban

„Szinte klubbá szerveződött spontán, mindenféle szervezettség nélkül. Ugyanazokat az arcokat is gyakran lehet látni, meg újakat is. Mindig összejön 50–70 főnyi közönség, és remekül tudnak válaszolni a nem is mindig könnyű kérdésekre, hiszen nem csak azt kérdezzük meg, hogy adott esetben mi az a zene, amit a muzsikusok játszanak. Az is fontos, hogy ugyanakkor szereplési lehetőséget ad sok fiatal művész, de az idősebbek számára is. A nézők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy gondolkozzanak az asszociatív kérdéseken, sok irodalmi, képzőművészeti vonatkozás merül fel egy-egy évszámhoz köthetően. Nagy kedvvel, néha kórusban válaszolnak, mondom, na, ez a kórus örvendetes, ez a legértékesebb, ha mindenki tudja a jó választ.” – fogalmazta Czigány György a Játékos muzsikáról.
A teljes beszélgetést megtalálják az Óbudai Anziksz honlapján: ITT 

Ma Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas fuvolaművészt, a Zeneakadémia tanárát vártuk tanítványaival a Játékos muzsika közreműködőiként. Reméljük lesz alkalmunk bepótolni az elmaradt élményt.
Kárpótlásul hallgassák meg a kiváló művész játékát egy Zeneakadémián készült felvételen, ahol Drahos Béla Mozart G-dúr fuvolaversenyében nemcsak a fuvolaszólót játssza, hanem karmester is.

 

Kedves Vendégünk!

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyszínén válthatók vissza a veszélyhelyzet elmúltával.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai

Közreműködnek: Drahos Béla tanítványai

Műsorvezető: Czigány György
 

Sok újdonságot nem mondunk, ezeknek utána lehet mindenütt nézni, de ebben a szituációban, ebben az élő közegben, ebben a zenélő, házi muzsika hangulatban, ebben a közvetlen légkörben azért más a lexikális tudás lehetősége. Itt semmilyen feszes műsorrend nincsen, nagyon spontán, családias az együttlét, és én igyekszem mindig az élmény, az öröm felé vinni az embereket.

Czigány György – Óbudai Anziksz

Belépőjegy egységesen: 500 Ft

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.