ELMARAD - TAVASZI KONCERT*

Mikor:
2020. április 4., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ELMARAD - TAVASZI KONCERT*



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma este Gődény Márta zongoraművész és Környei Zsófia hegedűművész koncertjét hallhatták volna, így töltsék ezt a napot velük a Társasköri Kultúrkaranténban.

Úgy tűnik, idén nem csak ez a Tavaszi koncert, de az igazi tavasz is elmarad. Úgy, ahogy szeretjük: nagy sétákkal, az első fagyival a kézben egy padon napozva – majd jövőre. Marad a tágra nyitott ablak vagy szerencsésebbeknek a terasz. Egy kis álmodozást, derűt azért be tudunk csempészni a lakásba. A felvételen hallható első két darab, Debussy és Fauré műve gondoskodik a szép estéről, Camille Saint-Saëns d-moll hegedű-zongora szonátája pedig felébreszt minket az álmodozásból. Ezt a lendületes művet a szerző Martin-Pierre Marsick hegedűművésznek ajánlotta, a premieren ő maga játszotta a zongoraszólamot. Külön érdekesség, hogy Marcel Proust Az eltűnt idő nyomában című regényében is megemlítődik a kompozíció.

A felvétel – melyen ma esti művészeink Környei Zsófia és Gődény Márta virtuóz játékát halljuk – 2018. október 7-én készült a Fasori Zenés Estéken.

 

Kedves Vendégünk!

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza a veszélyhelyzet elmúltával.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai

 

Környei Zsófia – hegedű
Gődény Márta (Párizs)zongora 

Bach: E-dúr szonáta, BWV 1016
Beethoven: D-dúr szonáta, op. 12/1
Debussy: Beau soir (Szép este)
Fauré: Après un rêve (Álom után)
Strauss: Esz-dúr szonáta, op.18
 

Két kiváló magyar művész, akik a világot járják, most az Óbudai Társaskörben állnak meg egy közös koncertre. A Bachtól Richard Straussig ívelő program a hangversenytermek népszerű darabjait hozzák a Társaskör sokak szerint selymes hangzású nagytermébe. A Tavaszi koncerthez jól illenek a francia szerzők álmodozó dallamai, akárcsak az utolsó műben a zenei színek tobzódása – ahogy egy angol kamarazene mecénás Richard Strauss 23 évesen írt hegedű-zongora szonátáját jellemezte.

Környei Zsófia a Concerto Budapest koncertmestere. Alig tíz évesen felvették a Zeneakadémia Előkészítő Tagozatára, a különleges tehetségek osztályába. Édesapja mellett a legjobb hazai és külföldi mesterek tanították: Kiss András, Rados Ferenc, Zsigmondy Dénes, Bánfalvi Béla, Dr. Tavasz Istvánné Zsigmondy Magdolna, Igor Ozim, Yfhran Neumann, Yehudi Menuhin, Varga Tibor, Ruggiero Ricci. 1998-ban summa cum laude minősítésű diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, amelynek ma már tanára, emellett a Keller Quartet II. hegedűse.
Szóló és kamarahangversenyek sorát adta hazai, európai, távol-keleti koncerttermekben.
Gődény Márta Párizsban élő zongoraművész. Sokoldalú muzsikus, egyaránt zongoraművész, kamaramuzsikus, drámai mezzoszoprán, tanár. A kamarazene döntő szerepet játszik életében. Fiatal kora óta hatalmas repertoárral rendelkezik. Több nemzetközi verseny nyertese. Mint szólista, mint kamaramuzsikus rendszeresen koncertezik a világ legjelentősebb koncerttermeiben, Európában, Amerikában, Kanadában Afrikában, számos fesztivál állandó vendége, lemezei nagy sikert arattak külföldön.

Belépőjegy: 1600 Ft, senior és diákjegy: 800 Ft

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.