ELMARAD - GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Mikor:
2020. március 26., 19:30
Hol:
Till Ottó-terem
ELMARAD - GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma este Stummer Márton gitárművész lemezbemutató koncertjén vehettek volna részt, így töltsék ezt a napot gitármuzsikával a Társasköri Kultúrkaranténban.

Jó hír érkezett Drezdából: bejutott az European Guitar Award nemzetközi gitárverseny döntőjébe Stummer Márton gitárművész-zeneszerző. Erre a versenyre csak saját művekkel jelentkezhettek az előadók, az idei évben a döntőbe tíz ország tíz fiatalja került. Az áprilisi döntőt megelőzően First Step című első szerzői lemezének anyagát mutatta volna be nálunk a kiváló fiatal művész. Erre a hangversenyre még várnunk kell, de ha az alábbi videóra kattintanak, azonnal jó hangulat költözik a szobába a Stummer Márton Quartetnek köszönhetően.

S hogy kinek köszönhetjük már 23. éve a Gitármuzsika Óbudán sorozatot?
Természetesen Roth Edének, akivel Bősze Ádám készített interjút a sorozat 20. évfordulóján.

 

Kedves Vendégünk!

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza a veszélyhelyzet elmúltával.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai

Stummer Márton első szerzői lemezének bemutatója

Közreműködik:
Nemes-Jeles Judit – fuvola
Duo Corde
Tritonus Guitar Trio
Nagy Tamás
Pusztai Antal

Saját kompozíciók:
Preludio & Fugato
Vals for Juju
Impromtu – Bagetelle
Five Portraits for two Guitars
Sonatine La Exalté

***
Lost Package(s)
Five Character Pieces for Flute & Guitar
Pop to you – Blues
In Memory of Gábor Szabó
Waiting for the Spring

Stummer Márton 1991-ben született Győrben. Zenei tanulmányait a Richter János Konzervatóriumban végezte klasszikus gitár és zeneszerzés szakon, Roth Ede, Pusztai Antal és Reményi Attila növendékeként. Tanári diplomáját a Varga Tibor Zeneművészeti Intézetben szerezte meg, majd 2018-ban kitüntetéses művészdiplomát vehetett át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Csáki András növendékeként. First Step című első szerzői lemezét Roth Ede szavaival ajánljuk:
Stummer Márton e lemezen hallható szóló- és kamaraművek szerzője fiatal kora és viszonylag rövid zeneszerzői múltja ellenére már számos mű alkotója. Műveiben a klasszikus zene és a jazz stílusjegyei határozottan megkülönböztethetően, egyes tételeiben pedig szoros egységben, egymást erősítvén jelennek meg. Műveit az előadó apparátus rendkívüli színessége jellemzi, melyek szóló, kamara, színpadi és jazzegyüttesek repertoárját gazdagítják. Az itt megszólaló művek nyelvezete friss, közérthetősége segíti a hallgatót és az előadót a mélyebb tartalom megértésében, mely a formai változatosság izgalmával párosul, és soha sem veszíti el koncentráltságát.

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

Társrendező: Üveghang Bt.



Az oldal működéséhez sütit használunk.