ELMARAD - B. A. C. H.

Mikor:
2020. március 21., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ELMARAD - B. A. C. H.



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma este az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyét hallhatták volna, így töltsék ezt a napot velük a Társasköri Kultúrkaranténban.

Március 21-e nemcsak a meteorológiai tavasz kezdete, hanem az egyik legnagyobb zeneművész, Johann Sebastian Bach születésének évfordulója. 2012 óta ez a Régizene Európai Napja is, melynek célja minden évben Európa zenei örökségének népszerűsítése és bemutatása.
Idén se lesz ez másképp: a koncerttermek üresen maradnak, de a virtuális térben együtt ünnepelhetünk. Idézzük fel az Anima Musicae egyik emlékezetesen szép hangversenyét Rohmann Ditta szólójával:

A régizenéről, a nekik komponált kortárs darabokról, a társasköri kötődésről mesélt blogunknak tavaly G. Horváth László hegedűművész, a zenekar művészeti vezetője: ITT 

 

Kedves Vendégünk!

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyszínén válthatók vissza.

Az Óbudai Társaskörben március 17-től a jegyvisszaváltás szünetel.
Információ a Zeneakadémia jegypénztáráról: 06-1/3210690, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai

A régizene napja 

H koncert – Zeneművek H hangnemben
Az Anima Musicae Kamarazenekar sorozatának negyedik koncertje

Művészeti vezető: G. Horváth László

Műsorvezető: Dinyés Soma


Johann Christoph Bach: Wie bist du denn, o Gott, in Zorn auf mich entbrannt
Közreműködik: Najbauer Lóránt – ének
Johann Sebastian Bach: h-moll Concerto Grosso
(Dinyés Soma adaptációja a BWV 209 és 1014 művekből) 

***
Carl Philipp Emanuel Bach: h-moll vonósszimfónia, Wq 182/5
Johann Sebastian Bach: h-moll zenekari szvit, BWV 1067
Közreműködik: Duleba Lívia – fuvola
 

B. A. C. H. címmel rendez sorozatot a 2019/20-as koncertévadban az Óbudai Társaskör és az Anima Musicae Kamarazenekar, Dinyés Soma közreműködésével. A négy hangversenyből álló klasszikus zenei kalandozás a zenetörténet legnagyobb hatású családját, a Bach famíliát állítja középpontjába. A család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsorok reflektálnak a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra: a B-A-C-H hangok egy-egy koncert kiinduló harmóniai alapját is jelentik majd. A felcsendülő zenéket Dinyés Soma zenetörténeti érdekességekben bővelkedő, rövid bevezetői tagolják.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

NKA logo 2012



Az oldal működéséhez sütit használunk.