ELMARAD - AUER TRIÓ

Mikor:
2020. április 8., 19:30
Hol:
Till Ottó-terem
ELMARAD - AUER TRIÓ



TÁRSASKÖRI KULTÚRKARANTÉN

A veszélyhelyzet miatt bizonytalan ideig az Óbudai Társaskörben is minden rendezvény elmarad, de mi sem szeretnénk, hogy kultúra nélkül maradjanak, így zenékkel, videókkal, cikkekkel készülünk az elmaradt programokhoz kapcsolódva.

Ma az Auer Trió koncertjén vehettek volna részt, így töltsék ezt a napot velük a Társasköri Kultúrkaranténban.

A 2016-ban alakult Auer Trió kétszer is nagy sikerű koncertet adott a Társaskörben.
A három zeneakadémiai tanár harmadik estje helyett fogadjanak el egy Zeneakadémián rögzített Schubert hangversenyt, de előtte ismerjék meg az együttest és alapítóját közelebbről: ITT 

 

Kedves Vendégünk!

Ezt a rendezvényt a jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani.

Az online megvásárolt jegyek árát a Jegymester Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza a veszélyhelyzet elmúltával.

 

Információ a Budapesti Tavaszi Fesztivál jegypénztárában és oldalán vásárolt jegyekről:
Az interneten vásárolt jegyek automatikusan visszaváltásra kerülnek.
Jegyrendszer szolgáltató partnerünk, az InterTicket email-tájékoztatást fog küldeni a visszatérítési folyamat indítását követően.
Kérjük vegye figyelembe, hogy az összeget a bank 30 napon belül, külön értesítés nélkül írja jóvá a vásárláskor használt bankkártyájához tartozó bankszámláján, míg a személyesen megváltott jegyeket a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ jegyirodájában (1052 Budapest, Bárczy István utca 1–3.) tudják visszaváltani a kormány által meghirdetett veszélyhelyzet elhárultát követő 30 napon belül.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Harsányi Mária igazgató és munkatársai

Temperamentum

Rachmaninov: Trio élégiaque, No. 1
Dvořák: e-moll trió (Dumky), op. 90
Csajkovszkij: a-moll trió, op. 50

Közreműködik: Blaskó Péter – próza

blaskopeter01 Czimbal Gyula

A trió tagjai: Kováts Péter – hegedű, Varga István – cselló, Fülei Balázs – zongora


Az Auer Trió estjén három romantikus kamarakompozíció hangzik el. A koncert valóságos érzelmi hullámvasút, hiszen az emóciók legszélesebb skáláján vezeti végig a hallgatót. Az első darab Rachmaninov fiatalkori, akadémista korában írt Elégikus triója. Dvořák egyik legnépszerűbb darabja, az e-moll trió az ukrán népzene jellegzetes hangvételű énekmódját idézi meg, zárásként pedig Csajkovszkij monumentális darabja, a formálásában és érzelmi skáláját tekintve is rendkívüli a-moll trió szólal meg. A felcsendülő darabok közt a zeneszerzők napló- és levélrészleteiből Blaskó Péter színművész előadásában hangoznak fel részletek.
Kováts Péter, Varga István és Fülei Balázs egy különlegesen inspiráló közös kamaraest után határozták el, hogy együttműködésüket rendszeressé teszik. Az Auer Trió 2016 óta fellépett már Rómában, Varsóban, Sanghajban és a Veszprémi Auer Fesztiválon.


Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az Óbudai Társaskörrel közös programként, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.


header-btf-logo.png



Az oldal működéséhez sütit használunk.