TAKÁCS ZOLTÁN 60

Mikor:
2019. november 30., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
TAKÁCS ZOLTÁN 60



Takács Zoltán (hegedű) születésnapi koncertje zenésztársak körében


Közreműködik:
Balogh Ádám – zongora
Fejérvári János – brácsa
Éder György – gordonka
Tóth István – nagybőgő

Beethoven: A-dúr, Kreutzer szonáta, op. 47

***
Schubert: Pisztrángötös, A-dúr, op. post. 114, D 667


Nagy öröm és megtiszteltetés a Társaskör számára, hogy napjaink jelentős muzsikusai egyre gyakrabban választják születésnapi koncertjük helyszínéül az Óbudai Társaskört.
A Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, Takács Zoltán is így döntött. A Budapestről indult művész 60. születésnapját megünnepelni szülővárosába tér vissza, hogy régi barátaival, zenésztársaival együtt, igazi örömkoncerttel várja a közönséget.
Takács Zoltán a budapesti Zeneakadémián végzett 1983-ban. Tanárai voltak: Vermes Mária, Pallagi János, Tátrai Vilmos, valamint Semyon Issaewits Snitkovsky. Részt vett Ruggiero Ricci és Gertler Endre mesterkurzusain és meghatározó szakmai élmény volt számára a Baseli Kamarazenekar és a London Filharmonikusok koncertmestereivel, Brenton Langbeinnel és Christopher Warren-Greennel való együttműködés. Zenekari vezénylést Atso Almila (Sibelius Akadémia) es Fürst János (Conservatoire de Paris) osztályaiban tanult. A hegedű- és kamaraművész szólistaként és kamarazenei formációk tagjaként megfordult Európa országain kívül az Egyesült Államokban, Venezuelában, Peruban, Dél Koreában, Japánban és Ausztráliában.
A művész két népszerű remekművet hoz a születésnapi koncertre. Zenésztársai között üdvözölhetjük a közelmúltban szintén nálunk ünneplő Fejérvári Jánost és a Bartók Világverseny idei második helyezettjét, Balogh Ádámot.

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.