ZENEI PILLANATOK*

Mikor:
2019. november 11., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ZENEI PILLANATOK*



Házimuzsika Becze Szilviával, a Bartók Rádió műsorvezetőjével
 

Zemlényi Eszter – ének
Varga Gergő Zoltán – zongora

Beethoven: Pathetique szonáta, c-moll, op. 13
Grieg: Sechs Lieder, op. 48
Grieg: Solveig's song (Peer Gynt, op. 23)
Liszt: XII. magyar rapszódia, S. 244/12 R. 106/12
***
Mahler: Das Himmlische Leben (Des Knaben Wunderhorn)
Rachmaninov: Moments Musicaux, op. 16/3-6

A fiatal művészgeneráció két kiválósága a novemberi Házimuzsikában Becze Szilvia vendége. Zemlényi Eszter csillogó koloratúrszopránja már sokszor elkápráztatta a koncertlátogatókat, rendszeres fellépője a hazai opera- és oratórium-előadásoknak. 2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen mint oratórium-dal énekes Halmai Katalin tanítványaként, 2016-tól Kertesi Ingrid az énekmestere. 

Varga Gergő Zoltán 2015-ben kitüntetéssel végzett az egyetemen zongoraművész-tanárként, tanára Némethy Attila volt. 2016-ban megnyerte az Országos Cziffra György Zongoraversenyt. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója.
A művészektől egész biztosan meg fogjuk tudni, milyen személyes élményeik vannak a művekkel kapcsolatban. Annyit elárulhatunk előre, hogy Varga Gergő Zoltán számára nagy élmény volt, amikor Beethoven  szonátáját fortepianon szólaltathatta meg, Liszt XII. magyar rapszódiája szerencsét hozott számára, a Rachmaninov darabokhoz pedig nagyon bensőséges élmény fűzi.

Szőke Cecília

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

jegyvasarlasgomb

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

NKA logo 2012



Az oldal működéséhez sütit használunk.