HAZAFELÉ - TÓTH PÉTER ZONGORAESTJE

HAZAFELÉ - TÓTH PÉTER ZONGORAESTJE
2019. október 12., 19:00
Till Ottó-terem

Händel: G-dúr Chaconne, HWV 435
Mozart: D-dúr szonáta, K. 311/284c
Allegro con spirito Andante con espressione Rondeau (allegro)
Schubert: f-moll Impromptu, op. 142/1
Beethoven: “God Save the King” variációk, WoO 78

***

Liszt: Weinen Klagen Sorgen Zagen variációk, S. 180
Megyeri Lajos: Szvit
Chopin: Andante spianato et Grande polonaise brillante, op. 22

Békéscsabán kezdtem zongorát tanulni Csontos Józsefnél 1996-ban, ekkor 11 éves voltam, két évvel később felvételt nyertem a budapesti Zeneakadémia előkészítő tagozatára, ahol Nádor György és Réti Balázs tanítványaként folytattam tanulmányaimat. A mesterdiploma megszerzése után az Egyesült Államokba mentem továbbtanulni, először a Texas Christian University-n Ungár Tamással, majd a University of Texas at Austin egyetemen Anton Nellel, ahol megszereztem a doktori címet 2015-ben. Jelenleg két egyetemen tanítok zongorát az Egyesült Államokban (New Jersey), és emellett gyakran koncertezek. Eddig a világ 19 országában fordultam meg és adtam szólóesteket, illetve zenekari fellépéseket mint szólista, évi rendszerességgel hívnak meg Hollandiába és Franciaországba zenei fesztiválokra és szólóestekre.
Fontosabb eredményeim közé tartozik a weimari, budapesti és Los Angeles-i Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyek győzelme, illetve a Los Angeles-i Paderewski Nemzetközi Zongoraverseny első helyezése.
A 2000-es évek elején meglehetősen sokszor léptem fel Budapesten, többek között a Zeneakadémia Nagytermében, a Vigadóban, a Vakok Intézetének Nádor Termében, sőt az Óbudai Társaskörben is volt szerencsém együtt próbálni a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és a Budapesti Vonósokkal. Terveim között szerepel a budapesti zenei életbe való fokozatos visszatérés.
 

Belépőjegy: 1400 Ft, senior és diákjegy: 700 Ft

jegyvasarlasgomb 


Az oldal működéséhez sütit használunk.