BACH IN BLUE

Mikor:
2019. október 10., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
BACH IN BLUE



Káel Norbert zongoraestje 

Bach: c-moll prelúdium, (Das Wohltemperierte Klavier I/2, BWV 847)
Cisz-dúr prelúdium, (Das Wohltemperierte Klavier II/3, BWV 872)
Kern–Hammerstein: All the things you are
Coltrane: Giant steps
Bach: e-moll prelúdium, (Das Wohltemperierte Klavier II/10, BWV 879)
Bach: d-moll kétszólamú invenció, No. 4, BWV 775
Miles Davis: Solar
Sosztakovics: g-moll prelúdium, op. 87/22

Beszélgetés Káel Norberttel
 

A művész Bach in blue szólóestjén a zeneszerző géniusz ismert darabjaiból és ismert jazz-standardekből válogatott. Az utóbbiakat rendkívül izgalmas módon, barokk stílusban szólaltatja meg. A programot Sosztakovics g-moll prelúdiuma zárja, amely szintén Bach-i utalás, hiszen a mű a barokk mester hatására íródott.

Káel Norbert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán Binder Károlynál és Oláh Kálmánnál tanult, majd a világhírű Berklee College-ban folytatta tanulmányait Laszlo Gardonynál és Joe Lovanonál. A tanulást New Yorkba költözése után is folytatta, de emellett számos helyen koncertezett világszerte és Magyarországon egyaránt. Itthon többször fellépett a Művészetek Palotájában és gyakran játszik a legrangosabb jazzklubokban.

Káel Norbert zongoraművész, a crossover zenei stílus egyik kiemelkedő, hazánkban és nemzetközileg is elismert képviselője. Egyedülálló módon fuzionálja a különböző zenei stílusokat, különleges, egyéni hangzást teremtve, elsősorban a klasszikus zene és a jazz elemeit felhasználva zenei ötleteinek interpretálásához.
Egyéni hangzásvilág és komplex ritmikai, valamint harmóniai elemek jellemzik a művész zongorajátékát, amelyben Keith Jarrett, Chick Corea, Bach és Bartók, Chopin és Szkrjabin zenei világa egyesül egy teljesen egyéni hangzássá.


Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

jegyvasarlasgomb

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap 

NKA logo 2012 

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.