GUSTAV RIVINIUS (NÉMETORSZÁG) ÉS A SZIGETI QUARTET KONCERTJE

Mikor:
2019. május 4., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
GUSTAV RIVINIUS (NÉMETORSZÁG) ÉS A SZIGETI QUARTET KONCERTJE



Óbuda Napja alkalmából

SzigetiKvartett

Szigeti Quartet tagjai:
Nagao Haruka hegedű
Stankowsky Nóra – hegedű
Ludmány Dénes – brácsa
Rózsa Richárd – gordonka 

Közreműködik: Gustav Rivinius – gordonka

 
Schubert: d-moll vonósnégyes „A halál és a lányka”, D. 810

***

Schubert: C-dúr vonósötös, op. posth. 163, D. 956
 

A 2017-ben alakult Szigeti Quartetben páratlan muzsikusok találtak egymásra. A friss formáció első hegedűse Nagao Haruka számos nemzetközi verseny győzteseként (legutóbb a Gianluca Campociaro International Music Competition, 2016) a Magyar Állami Operaház koncertmestere. A II. hegedű szólamát játszó Stankowsky Nóra a 2010-es Montserrat Alavedra Kamarazenei Verseny I. helyezettje, az Operaház szólamvezetője. Ludmány Dénes brácsaművész 2007 és 2011 között a spanyol Quiroga Vonósnégyes tagja volt, ez időben a Zaragozai Zeneművészeti Főiskola (CSMA) kamarazene tanára. 2018-ig az Operaház zenekarának szólóbrácsása volt, jelenleg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja.
Rózsa Richárd, az együttes csellistája, a MÁV Szimfonikusok cselló szólamvezetője, állandó kisegítője a Chamber Orchestra of Europe-nak, rendszeres fellépője a hazai és nemzetközi kamarazenei életnek.
Gustav Rivinius világhírű csellóművész karrierje egy moszkvai versenygyőzelemmel indult. 1990-ben mindmáig egyetlen német csellistaként megnyerte a legendás Csajkovszkij Versenyt. Az azóta nagy karriert befutott művész szólista tevékenysége mellett tanít a Saarbrückeni Zeneakadémián es a Maastrichti Konzervatóriumban. Szívesen kamarazenél a legjobbakkal. Most a legendás magyar hegedűs nevét viselő Szigeti Quartetet választotta partneréül.

Köszönjük a művészeknek, hogy lemondtak tiszteletdíjukról, így a belépés ingyenes.

logo obuda napja



Az oldal működéséhez sütit használunk.