GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Mikor:
2019. április 17., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN



Németh Klaudia estje
 

Sorozatszerkesztő, házigazda: Roth Ede

 

Castelnuovo-Tedesco: Tarantella
Dowland: A Fancy
Rodrigo: En Los Trigales
De Fossa: Divertimento, op.13/2
Arnold: Fantasy for guitar, op.107

***

Bartók: Gyermekeknek (részletek)
Bakfark: Si grand e la Pieta (J. Arcadelt madrigálja alapján)
Rózsa: Sonata for guitar, op. 42
Pavlovits Dávid: Still Water Music
Dubez: Fantaisie sur des motifs hongrois

Németh Klaudia 1994-ben kezdett gitározni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, Szilágyi Tamás növendékeként. Kamarezenei- és gitáregyüttesi tapasztalatokra Sára Erikánál tett szert. Az Országos Zeneiskolai Gitárversenyen kétszer ért el első helyezést, 2000-ben és 2003-ban, Vácott.
2004-től előbb a csepeli Egressy Béni Konzervatóriumban, majd a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében Roth Ede volt a mestere. Gitártanár-kamaraművész diplomáját 2010-ben vehette át, majd a Frankfurti Zeneművészeti Főiskolán Katona Péter osztályában szerzett művészdiplomát. Ezután vették fel a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskolára, ahol Johannes Monno tanítványaként a mesterdiploma után a koncertszólista osztályt is elvégezte.
Győrben kétszer nyerte el az Oktatási Minisztérium köztársasági ösztöndíját, Frankurtban és Stuttgartban a Yehudi Menuhin által alapított „Live Music Now” Egyesület ösztöndíjasaként tevékenykedett. Tanulmányai idején, és azóta is fontos és kedves szerepet tölt be életében a tanítás: jelenleg a backnangi és a leonbergi zeneiskolában oktat. Első lemeze múlt év márciusában jelent meg Selection címmel.

Belépőjegy: 1500 Ft, senior és diákjegy: 750 Ft

jegyvasarlasgomb

Társrendező: Üveghang Bt.



Az oldal működéséhez sütit használunk.