ANZIKSZ KÖZÉP-EURÓPÁBÓL

Mikor:
2019. március 10., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ANZIKSZ KÖZÉP-EURÓPÁBÓL



Az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje

Művészeti vezető: G. Horváth László

Közreműködik:
Takagi Ririko hegedűművész, a 2017-es Bartók Béla Világverseny II. helyezettje, az Anima Musicae Kamarazenekar különdíjasa

Liszt Ferenc–Wolf Péter: Magyar rapszódia, No. 2.
Ivana Stefanovic: Az élet fája
Mozart: A-dúr hegedűverseny, No. 5, K. 219/5

***
Dvořák: E-dúr szerenád, op. 22 

anima kicsi

A Junior Prima Díjas  Anima Musicae 2018 tavaszától viseli a Nemzeti Ifjúsági Zenekar megtisztelő címet.
„A kezdetektől fogva egyre nagyobb elvárásokat támasztunk magunk számára, megpróbálunk a saját magunk által felállított mércéknek megfelelni. Aminek kifejezetten örülök - azzal együtt, hogy a szakmai elismertségünk egyre inkább nő, egyre komolyabb felkéréseken szerepel a társaság és egyre több koncert van – az a fajta tényleg szoros baráti kapcsolat, amiben elindultunk, nem hogy megroppant volna az idők folyamán, hanem folyamatosan fejlődik. Együtt növünk föl szakmailag és egyre szorosabb kötelék van a csapat tagjai között is, ami talán a legfontosabb célkitűzésünk volt.” –  mondja G. Horváth László, a zenekar vezetője.
Nagy örömükre mindig saját maguk által összeállított műsort játszhatnak, s ahogy szinte mindig, most is szerepel kortárs zenemű a programban. Ivana Stefanovic Az élet fája című vonószenekarra írott műve maradandó és egyedülálló élmény. A darab alapját szinte mindvégig monoton lüktetés adja, mely fölött szenvedélyes dallamok szólalnak meg. A mű megszólaltatója, Takagi Ririko  első sikereit 2004-ben érte el: mind a japán Players Versenyen, mind a Senzoku-Gakuen Junior Versenyen első helyezést szerzett. 2010-ben debütált Yokohama város Zenei Alapítványának jóvoltából, s ebben az évben elnyerte a IV. Yokohama Nemzetközi Zenei Verseny első díját, majd megkapta a Yamaha-ösztöndíjat is. Az Euroasia Nemzetközi Versenyen 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is első helyezést ért el. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem által rendezett Bartók Béla Világverseny II. helyezettje, az Anima Musicae Kamarazenekar különdíjaként hangversenyezik ezen az estén az Óbudai Társaskörben.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft, 16 éven aluliaknak ingyenes

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.