MINDEN JEGY ELKELT -ADVENTI BEETHOVEN-EST

Mikor:
2018. december 15., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
MINDEN JEGY ELKELT -ADVENTI BEETHOVEN-EST



MINDEN JEGY ELKELT!

Az Óbudai Kamarazenekar adventi hangversenye

Közreműködik:
Oláh Vilmos – hegedű 

Vezényel: Gazda Péter 

Beethoven: D-dúr hegedűverseny, op. 61

***
Beethoven: I. C-dúr szimfónia, op. 21

 

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első koncertmestere, Oláh Vilmos lesz az est szólistája, az ő szavaival ajánljuk a hangversenyt: "Az Óbudai Kamarazenekarral pár évvel ezelőtt muzsikálhattam együtt. A csapat karmesterét, művészeti vezetőjét nagyra becsülöm és sokat tanultam tőle. Gazda Pétert sokszor csodáltam még aktív hegedűsként, lestem a mozdulatait a zenekarban.
Hatalmas öröm számomra, hogy az általam legigazabbnak érzett zenében leszek partnere az Óbudai Kamarazenekarnak. Beethoven versenyművében nem lehet rejtőzködni! Tiszta, őszinte zene, ami nem viseli a magamutogatást és az üres frázisokat. Saját kadenciáimmal is megpróbálok egy mindenki számára emlékezetes, és feltétlenül egyedi megfogalmazásban tolmácsolt koncertet előadni december 15-én este az Óbudai Társaskörben."

Beethoven első szimfóniájáról hallgassuk meg Romain Roland szavait:
„Beethoven, aki egyedül és boldogtalanul élt Bécsben, szülőföldjének emlékeihez menekül, akkori érzésvilága teljesen ezekkel van eltelve. A Szeptett variációs Andantéja egy rajnai dal. A C-dúr szimfónia szintén a Rajna műve, az álmain mosolygó fiatal léleknek a költeménye. Derűs és epedő; kiérzik belőle a tetszés vágya és reménye. De egynémely passzusában, a bevezetésben, itt-ott a komor basszusok clair-obscurjében, a szeszélyes scherzoban, észrevesszük, mélyen megrendülve, ezen a fiatal arcon az eljövendő zseni tekintetét. Botticelli Bambinójának szeme ez a Szent családokban, a kisdednek szeme, amelyben ott látjuk már a közelgő tragédiát.”

Belépőjegy egységesen: 800 Ft

jegyvasarlasgomb

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.