A HÁZY ERZSÉBET NEMZETKÖZI TEHETSÉGKUTATÓ ÉNEKVERSENY DÖNTŐSEINEK KONCERTJE KÖNYVBEMUTATÓVAL*

Mikor:
2018. december 3., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
A HÁZY ERZSÉBET NEMZETKÖZI TEHETSÉGKUTATÓ ÉNEKVERSENY DÖNTŐSEINEK KONCERTJE KÖNYVBEMUTATÓVAL*



Döntősök: 
Hajzušová Tatjána
Józan Vivien
Mellenová Linda
Dorota Tóthová
Gulyás Mercédesz
Dálnoky Annamária
Erndt- Sallerbec Vivien Frencise
Pap Viktória Dorottya
Kis-Lukács Bernadett
Farkas Tamás

Zongorán kísér: Dr. Sándor Szabolcs egyetemi adjunktus 

Műsorvezető: Baranyi Ferenc

Bellini, Bizet, Donizetti, Mozart, Puccini, Smetana, Strauss, Verdi, Wagner operaáriák, Lehár, Kálmán, Ábrahám operett-részletek és musicalrészletek

A közelmúltban megjelent egy könyv Az évszázad Manonja címmel Házy Erzsébetről, a feledhetetlen szopránról, aki jövőre lenne 90 éves.
Ez a kötet tisztelgés a méltatlanul elfeledett pozsonyi születésű Házy Erzsébet emléke előtt, mellyel a szülőföld, Csallóköz még tartozik. Ez az elgondolás hívta életre a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyt, melynek döntőbe jutott énekesei mutatkoznak be az Óbudai Társaskör közönségének. Az operák szakavatott rajongója, Baranyi Ferenc műsorvezetőként gondoskodik Házy Erzsébet művészetének, alakjának méltó felidézéséről. 

Blogunkon olvasható Szőke Cecília beszélgetése Klemen Teréziával, az Az évszázad Manonja című kötet szerzőjével: https://otthonakulturaban.blog.hu/2018/11/28/az_evszazad_manonja 

Belépőjegy: 1600 Ft, senior és diákjegy: 800 Ft

jegyvasarlasgomb

 

 

A III. Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny döntősei az Óbudai Társaskörben:

Dálnoky Annamária a felvidéki Léván született. 2018-ban szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Oratórium- és dalének szakán Pászthy Júlia növendékeként. Részt vett Vashegyi György, Hamari Júlia, Michael Chance, George Tchitchinadze, Rost Andrea, Irena Sylya és Nicholas Clapton mesterkurzusain.

Erndt Frencise Vivien a debreceni Zeneművészeti Egyetem elsőéves opera mester szakos hallgatója, énektanára Hruby Edit operaénekes, mesteroktató.

Farkas Tamás 2013 óta a Budapesti Operettszínház tagja. Énekes-színészként számos műfajban énekelt főszerepet. Többek között a Miss Saigon, Lady Budapest című musicalekben, a Mária főhadnagy című Huszka operettben a bonviván szerepét és a Nárcisz és Echo kortárs egyfelvonásos operában a címszereplő Nárcisz szerepét. A X. Lehár Ferenc Nemzetközi Énekverseny különdíjasa.

Gulyás Mercédesz idén diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának magánének szakán. Először hegedülni tanult majd az évek során megbizonyosodott, hogy az énekesi pálya lesz az igazi számára.

Tatiana Hajzušová a pozsonyi Konzervatórium hallgatója, több énekverseny díjazottja, a III. Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny győztese.

Józan Vivien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves bachelor hallgatója, Kertesi Ingrid tanítványa.

Kis-Lukács Bernadett egy Kolozsvár melletti faluból, Magyarkapusról származik, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián tanult, a Kolozsvári Magyar Opera tagja.

Pap Viktória Dorottya a győri Széchenyi István Egyetem végzős hallgatója klasszikus ének szakon. Gyerekkora óta mindene a zene és a színpad. A klasszikusok mellett szívesen énekel operettet és musicalt is.          

Linda Mellenová a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskola mesterképzésének 2. évfolyamos hallgatója opera szakon prof. Peter Mikuláš tanítványaként, a pozsonyi Konzervatóriumban Dagmar Livorovánál tanul operett szakon.

Dorota Tóthová a kassai születésű fiatal énekes a prágai Jaroslav Ježek Konzervatórium zenei és popzenei szakának hatodikos hallgatója. Jazzformációkkal koncertezik.



Az oldal működéséhez sütit használunk.