FUVOLISSIMO*

Mikor:
2018. november 22., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
FUVOLISSIMO*



Drahos Béla – fuvola
Homor Zsuzsanna – zongora

Händel: F-dúr szonáta
Bach: h-moll szonáta, BWV 1030
Mozart: C-dúr Andante, KV 315

***

Poulenc: Szonáta
Prokofjev: D-dúr szonáta No. 2

A zene védőszentjének, Szent Cecíliának napján csodálatos fuvolaszó tölti majd be a Till Ottó-termet. Az est színes műsora a barokk korból indulva kis rápillantással a klasszikusokra eljut a francia fuvolairodalom talán legjelentősebb, legszebb darabjához, Francis Poulenc Szonátájához.
De ne szaladjunk előre, hiszen az első rész tartogat még szépségeket: a koncertet nyitó népszerű Händel művet gyakran hallani oboán vagy hegedűn megszólaltatva. A szonáta harmadik tétele egy gyönyörű siciliano, majd egy vidám 12/8-os zárótétellel fejeződik be.
Bach h-moll szonátájának szomorú érdekessége, hogy Largo e dolce második tételét 1720-ban meghalt felesége emlékére írta.
Mozart népszerű C-dúr Andante-ja továbbvisz az időben, hogy a szünet után a XX. század zenéjének két kimagasló művét hallgassuk meg. A hangversenyt záró Prokofjev darab negyedik, Allegro con brio tétele érzelmileg és technikailag egyaránt mesterien felépített. Szép álmodozó középrész után a visszatérés és az azt követő finálé teszi feledhetetlenné a művet és a koncertet.

Drahos Béla

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.