SZUTRÉLY KATALIN DALESTJE

Mikor:
2018. október 12., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
SZUTRÉLY KATALIN DALESTJE



Zongorán közreműködik: Fülöp Andrea

Haydn:
The Mermaid's Song, Hob. XXVIa:25
She never told her love, Hob. XXVIa:34
A Pastoral Song, Hob. XXVIa:27
Fidelity, Hob. XXVIa:30
Sailor's Song, Hob. XXVIa:31
Schubert:
Moments musicaux, No. 2. (op. 94 D. 780)
Liszt:
Sancta Dorothea, R. 73, S. 187
Resignazione, R. 388, S. 187a/b
h-moll Ballada, R. 16, S. 171
Robert Schumann:
Liederkreis, op. 39 – dalciklus

Az egykori londoni szalonok hangulatába hallgathatunk bele a koncertet nyitó Angol canzonetták néhány dalával. Haydn dalai közül talán ezek a leghíresebbek, mégis viszonylag ritkán csendülnek fel manapság koncerteken. Schubert és Liszt művei vezetnek tovább Schumann dalciklusához, melyet a szerző jövendő feleségének, Claranak házasságkötésük előtt írt levelében a legromantikusabb művének nevez.
Szutrély Katalin Budapesten született, a Zeneakadémia karvezetés és énektanárképző szakán tanult Budapesten; 2012-ben doktori fokozatot (DLA) szerzett a karvezetés tanszéken. Énektanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szegedi tagozatán végezte Berdál Valéria növendékeként, majd Londonban képezte tovább magát Rózsa Veránál, és Németországban Anna Reynoldsnál. Jelenleg Lax Évával dolgozik. A dalirodalom elkötelezett híve. A dalestek mellett elsősorban oratórium- és koncertszerű operaelőadások résztvevője a Purcell Kórus szólistájaként.
Fülöp Andrea a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem debreceni karán szerzett zongoratanári oklevelet. A XIII. kerületi Fischer Annie Zeneiskola zongoratanára, neves szólisták dalestjeinek keresett közreműködője.

Belépőjegy: 1500 Ft, senior és diákjegy: 750 Ft

jegyvasarlasgomb

 

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.