ÁBRAHÁM CONSORT - RÉGIZENE ÚJ HULLÁMON

Mikor:
2017. október 27., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ÁBRAHÁM CONSORT - RÉGIZENE ÚJ HULLÁMON



Koncertmester és művészeti vezető: Ábrahám Márta

Szólisták:
Ábrahám Márta – hegedű
Popa Gergely – hegedű
Gaál-Wéber Ildikó – alt
Hintalan-Mondok Yvette – szoprán

Purcell: Abdelazer-szvit
Vivaldi: La Follia
Vivaldi: Esz-dúr hegedűverseny (A tengeri vihar), RV 253

***

Pergolesi: Stabat Mater
Bach: g-moll hegedűverseny BWV 1056R


Az Ábrahám Consort régizenei együttest Ábrahám Márta hegedűművész, a Zeneakadémia tanára és Schweigert György nagybőgő-violone művész alapította. A zenekar saját, korhű stílust kialakítva letisztult, maníroktól mentes hangzásra törekszik.
Az együttes repertoárja elsődlegesen Johann Sebastian Bach műveire fókuszál, de állandó műsorán tartja a barokk zene aranykorának olasz zenekari műveit, concertoit, szimfóniáit, brilliáns hegedűversenyeit.
Ábrahám Márta többéves, angliai, hollandiai és Magyarországon szerzett szólista, koncertmesteri és zenekarvezetői tapasztalatát többek között a London Filharmonikus Zenekarnál, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekaránál valamint a Concerto Armonico kamarazenekarnál gazdagította.
Schweigert György 13 évig szólóbőgőse volt a Holland Rádió Zenekarnak, alapító tagja a Concerto Armonico kamarazenekarnak, évekig játszott a Budapesti Fesztiválzenekarban.
Az Ábrahám Consort jelenléte hiánypótló a magyar zenei életben, ars poeticajuk a régi repertoár megközelítésében a ma historikusnak nevezett előadói szokások alapvető megkérdőjelezése. Megközelítésük sok esetben szokatlan interpretációkat és különleges, egyéni hangzásvilágot eredményez. Előadói stílusukra jellemző az erős és színes artikuláció, a frekvenciákban és felhangokban bővelkedő hangzás. Az Ábrahám Consort épp úgy funkcionál, mint a XVIII. századi kis udvari zenekarok, alkalmanként kiegészülve fúvós hangszerekkel, mindig az adott művek instrumentáriumához igazodva. Az együttes célja továbbá az ilyen formációra komponált kortárs zene előadása.


Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

jegyvasarlasgomb

Jegyfoglalás: ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.